Falsos metges aprofiten el coronavirus per robar a cases de gent gran a Catalunya

Durant els darrers dies a les xarxes s’han denunciat casos en què falsos sanitaris intentaven entrar a domicilis de gent gran per robar. L’estratègia que segueixen aquests grups és fer-se passar per metges que volen fer controls sanitaris per evitar nous contagis. Es tracta d’un delicte d’estafa que ha nascut amb la situació d’alarma que viu el país.

A Catalunya, però, només s’han comptabilitzat dos casos, segons han confirmat els Mossos d’Esquadra al Món, tot i que han avisat que les dades encara s’han d’actualitzar, encara que “no hi ha un fet delictiu massiu”. La policia catalana assegura que tant als mitjans com a les xarxes adverteixen a la gent que “cap sanitari visita sense que li hagin demanat cita”, i considera que no es pot parlar d’una situació alarmant, però “cal recordar sempre que no s’ha d’obrir la porta”.

Un dels dos casos registrats és el d’un veí de l’Hospitalet de Llobregat, que el passat onze de març va trucar els Mossos perquè dues dones i un home van intentar entrar a casa amb l’excusa de revisar si hi havia alguna persona amb símptomes a casa.

Nou comentari