Campins creu que no seria “responsable” mantenir les eleccions el 14-F

La cap de Medicina Preventiva de la Vall d'Hebron sosté que els comicis podrien comportar un "problema" de salut pública

La cap de Medicina Preventiva i Epidemiologia de l’Hospital Vall d’Hebron, Magda Campins, creu que no seria “responsable” mantenir la data del 14-F per celebrar les eleccions a Catalunya. Així ho ha assegurat al ‘FAQS’ de TV3, on ha pronosticat que la situació epidemiològica serà “pitjor que l’actual”. Campins també ha avisat del perill que “un volum altíssim” de persones vagin a votar “presencialment”. “Implica unes interaccions que poden representar un problema de salut pública”, ha assenyalat. A més, ha alertat dels problemes amb què es trobaran les persones infectades i els seus contactes estrets. “Si el vot per correu acaba deu dies abans, hi haurà persones que no podran votar” ha recordat. En aquest sentit, Campins ha defensat que el dret a vot és “universal” i que, ara per ara, no veu “factible” que es puguin celebrar uns comicis al febrer, garantint aquest dret.

La cap de Medicina Preventiva també ha deixat la porta oberta a un confinament “total”. “Si els hospitals s’omplen, no hi haurà més remei”, ha lamentat. Campins ha subratllat que en aquesta tercera onada, estan partint de xifres de 350 ingressats. “D’aquí a dues setmanes, l’increment podria ser d’unes 700 persones a l’UCI”, ha dit, afegint que s’hauran de posposar cirurgies programades, així com trasplantaments. Campins ha demanat, doncs, a la ciutadania que no es relaxi amb l’arribada de la campanya de vacunació. “No tindrem immunitat de grup fins que no tinguem un 70% de persones vacunades. Això serà cap a l’octubre o novembre” ha explicat.

Comentaris

  JOSEP EL AVI DE CARDEDEU 10/01/2021 7:19 pm
  OBRIR LES ESCOLES NO ES CAP PROBLEMA PER LA SALUT PUBLICA .. pero per ANAR A VOTAR PER LES ELECCIONS EL 14-F .. Si seria un PROBLEMA U BEIX MOLT RARO .. Per ANAR A LES PISTES DE ESQUI A ESQUIA No ja cap problema de Salut Publica .
  Si estàs contra mi (ets un conspiranoic) 10/01/2021 2:29 pm
  Pareix un polític amb por per perdre la cadira i paga, per correu recomana, que es presta a la falsificació del vot, en resum "Globalista".
  Llum 10/01/2021 2:12 pm
  Aquesta sra te de concentra amb la seva feina !!
  Manel 10/01/2021 12:15 pm
  Si es pot anar a treballar en metro i bus, es pot votar, no veig tant perill anar a votar,
  Doctor Strangelove 10/01/2021 11:03 am
  Els metges estan per curar, no per pensar! Doc.

Nou comentari