Campins aposta per mantenir la mascareta en interiors

L'oci nocturn reclama obrir sense que s'imposi l'ús d'aquesta mesura a les discoteques

La presidenta del Comitè Científic Assessor de la Covid-19 de la Generalitat, la doctora Magda Campins, ha apostat per mantenir l’ús de la mascareta en interiors malgrat que més d’un 70% de la població tingui la pauta completa de la vacuna. En declaracions al programa El Suplement de Catalunya Ràdio, Campins ha dit que com en altres països d’Europa pot ser que hi hagi persones que comencin a treure’s la mascareta en algunes situacions. “Hi ha hagut una relaxació important en la consciència de part de la població del risc de la covid-19, seria un error fer-ho en aquest moment”, ha etzibat la doctora.

La metgessa opina que la mascareta és important “no només per la Covid-19” sinó també per altres virus respiratoris que comencen a circular. “Fa una setmana que hem detectat algun cas de viurs de la grip”. Això, ha indicat, “ens posa en un escenari d’una tardor molt diferent a la tardor passada en què tota la resta de virus respiratoris no van circular”. Campins creu que si es produeix un increment d’aquests casos “ens complica la situació perquè estarem convivint amb la covid encara i cal evitar la circulació d’altres virus”. La mascareta, en aquest sentit, Campins troba que és “indispensable”. L’oci nocturn batallarà perquè la mascareta no sigui imposada quan reobrin.

Campins ha explicat que el comitè d’experts que ha creat la Generalitat ja ha format tres grups de treball i que està “treballant plenament”. Aquest òrgan farà funcions de recomanació al Departament de Salut, però en cap cas és vinculant. En aquest sentit, Campins ha dit que s’ha tractat de passada el passaport covid, una eina que serà implementada aquest mes d’octubre per reobrir l’oci nocturn. Catalunya va endarrerida amb una mesura que la Xunta de Galícia porta temps treballant. A d’altres països també s’ha implementat ja en l’oci nocturn, com és el cas de França.

La presidenta del comitè pensa que el passaport Covid servirà per controlar l’epidèmia en situacions de risc com pot ser l’oci nocturn. A banda, també creu que incentivarà la vacunació de les persones que voldran accedir a determinades activitats, però a canvi hauran de vacunar-se. Sobre la situació epidemiològica, Campins ha dit que les dades d’aquesta setmana seran importants per la tendència que es podrà comprovar que pren la pandèmia. La Rt està ara a 1 i cal veure si apunta cap a un creixement exponencial de casos o no. “Hem d’estar molt atents”.

Comentaris

  Català 02/10/2021 4:07 pm
  Sabeu què, mestressa?. Ja comencem a estar fins els pebrots de bajanades, aixi que la mascareta us la podeu posar al capdavall de l'esquena, entesos?.
   . 02/10/2021 6:22 pm
   Un comentari ben poca-solta.
  Josep 02/10/2021 4:27 pm
  Si ens envasem al buit amb mascarreta i tot segur que no ens contaminem
   . 02/10/2021 6:23 pm
   Quin comentari més babau.
  Anònim 02/10/2021 10:14 pm
  Per qué a Holanda als interiors deixan anar sensa mascareta i aqui, senyora, no?
  ciutadà 03/10/2021 7:24 am
  Perquè Holanda és un pais civilitzat i Espanya no.
   desflipador 06/10/2021 8:19 pm
   pocs holandesos coneixes tu

Nou comentari