El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Campanya de les farmàcies per promoure el bon ús de les mascaretes entre la població
  • CA

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, en coordinació amb els Col·legis de Farmacèutics de Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona, ha posat en marxa una campanya amb el lema ‘La mascareta al seu lloc’, que té com a objectiu promoure el bon ús d’aquesta peça sanitària. A través de cartells informatius i infografies es difonen missatges sobre com s’ha de dur, cada quan cal renovar-la i on s’ha de llençar un cop feta servir.

Les infografies detallen que la mascareta ha de cobrir nas, boca i barbeta i que s’ha d’ajustar la part metàl·lica al nas. Abans de posar-la cal rentar-se les mans amb aigua i sabó i després no s’ha de tocar. En cas que s’hagi de fer, caldrà tornar-se a rentar les mans, una higiene igualment important a l’hora de retirar-la.

En les peces gràfiques també es detallen les característiques de les diferents tipologies de mascareta, quan renovar-la (cada 4-8 hores) i com guardar-la (bossa independent preferentment transpirable), així com la manera correcta de llençar aquests elements protectors, que sempre hauran d’anar a la fracció resta.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa