El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Els camions no podran circular per l’AP-7 els diumenges
  • CA

Una nova restricció del Servei Català de Trànsit ha escalfat l’ambient entre els transportistes. Segons han informat les organitzacions de transportistes CETCAT i COT, s’ha decidit que amb l’aixecament dels peatges ara els camions de gran tonatge no podran circular per l’AP-7 els diumenges, per tal de descongestionar l’autopista i permetre que la circulació sigui més fluïda. Això, segons el sector, és una una mostra de “menyspreu” del Govern cap a aquests professionals.

Consideren que l’Executiu català demostra, amb aquesta mesura, que hi ha una important falta de respecte per part de l’Executiu cap a aquest sector. Eduard Ayach, que és el president de CETCAT, considera que l’aixecament dels peatges “està sortint car“. EN la mateixa línia es pronuncien des de la COT, que considera que aquesta mesura és totalment “improvisada” i que es deu a un problema puntual d’un únic cap de setmana.

És per això que el sector dels transportistes considera que cal més “diàleg” amb les administracions perquè troben que hi ha hagut poca previsió sobre què passaria un cop s’aixequessin aquestes barreres de pagament de les autopistes. El portaveu de la COT, Carles Folchy, considera que algun responsable polític els hauria d’haver comunicat aquesta decisió que s’ha pres a l’A-7, i potser d’aquesta manera des del sector s’hagués tingut alguna oportunitat per proposar alternatives. “No hi ha motius suficients per trencar el dret de la lliure circulació”, lamenta Folchy.

Des d’aquestes organitzacions es creu que aquesta mesura pot provocar alguns problemes, com per exemple el fet que la mesura condiciona dràsticament el calendari dels transportistes, i que molts es vegin obligats a sortir el dissabte per tal que no els trobin circulant per l’AP-7 un diumenge. També creuen que a la Jonquera es pot produir un col·lapse de tots aquells transportistes que volen arribar a França. A més, consideren que aquesta situació es produeix en un moment en el qual el sector ja està “al límit” pels “sobrecostos” que pateixen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: miquel puigpelat a setembre 10, 2021 | 08:52
    miquel puigpelat setembre 10, 2021 | 08:52
    A França no poden circular els caps de setmana i no passa res. Tothom ho te assumit. Ah, però a Catalunya és diferent, oi?
    • Icona del comentari de: És que són exemple de res a setembre 10, 2021 | 10:06
      És que són exemple de res setembre 10, 2021 | 10:06
      Espero que sí, que Catalunya siguem diferents que França, en molts i molts sentits començant per mantenir la llengua viva i continuant amb la no conculcació de drets individuals.
      • Icona del comentari de: @Exemples a setembre 10, 2021 | 13:01
        @Exemples setembre 10, 2021 | 13:01
        A França, mantenen ben viva la llengua francesa, t'expliques molt malament. has de saber que Catalunya està dividida entre una part, de sobirania francesa i una altra espanyola. Ambdues parts son igual de catalanes, així els municipis d'Alenyà, Elna, Prats de Molló o Perpinyà ho son tant com Molló, Valls, Benissanet o Badalona. A més el teu comentari què té a veure amb la regulació de la circulació a les autopistes i carreteres ?
      • Icona del comentari de: Cal dir-ho a setembre 10, 2021 | 13:18
        Cal dir-ho setembre 10, 2021 | 13:18
        Als que identifiqueu automàticament i directament les comarques del Vallespir, el conflent, el Capcir, el Rosselló i la Cerdanya amb França, us faria gràcia que als de les comarques del Ripollès, la Garrotxa o qualsevol altra, us diguessin "espanyols" evitant dir-vos catalans ? Doncs, és el mateix. Per una altra banda els que diferencieu la Catalunya sota sobirania francesa de la Catalunya sota sobirania espanyola, ens podríeu dir el nom d'algun historiador, activista, cantant, polític o escriptor de les comarques catalanes al nord de l'Albera ? Segur que coneixeu millor personatges de programes tele-escombraria espanyols...
  2. Icona del comentari de: ERC, ni catalana (C), ni antimonàrquica (R), ni proletària (E) a setembre 10, 2021 | 09:14
    ERC, ni catalana (C), ni antimonàrquica (R), ni proletària (E) setembre 10, 2021 | 09:14
    Absurditat i una nova demostració de com un partit anomenat d'esquerra prioritza el turisme i el dominguerisme per davant del treball i del treballador.
    • Icona del comentari de: Al comentarista baau a setembre 10, 2021 | 13:10
      Al comentarista baau setembre 10, 2021 | 13:10
      Això ho dius tu, a més tancar la circulació de camions a les carreteres no és cap invent d'ara, no és cap novetat, ni del govern català, de fet ho fan servir en diversos països i no vol dir prioritzar el turisme tros de quòniam.
  3. Icona del comentari de: I hauran d'anar a missa a setembre 10, 2021 | 10:09
    I hauran d'anar a missa setembre 10, 2021 | 10:09
    Està bé que un govern laic consideri que el diumenge és "Fiesta de guardar" i els camioners no poden treballar. Clar que ells, ganduls de ena com són, no treballen ni en diumenge ni la resta dels dies, així que ja no ve d'un pam. Després, això sí, voldran tenir-ho tot fresc al súper el dilluns a primera hora.
    • Icona del comentari de: La missa i els camions... a setembre 10, 2021 | 13:07
      La missa i els camions... setembre 10, 2021 | 13:07
      Quin comentari més ximple. A l'estat francès fa molts anys que diumenges i dies festius els camions no circulen -pregunta-ho a qualsevol camionista català, espanyol o portuguès- i a l'estat francès tenen les botigues de queviures, els mercats, els supermercats i els hipermercats plens de gènere. Com tot qüestió d'organitzar-se. A més durant aquest anys els camions que han circulat en sentit nord, s'han hagut d'esperar a la Jonquera fins que a les 10 de la nit no obrien la circulació d'aquests vehicles.
  4. Icona del comentari de: Cal dir-ho a setembre 10, 2021 | 10:48
    Cal dir-ho setembre 10, 2021 | 10:48
    Ja n'era l'hora, a l'estat francès ja fa molt temps que ho fan així, cosa que feia que a la banda espanyola de la frontera que parteix Catalunya s'hi concentressin molts de camions a l'espera de poder "entrar" a França a les 22h. A l'estat francès hi ha restriccions per a camions des de les 22h del dissabte fins les 22h del diumenge i també el dia abans d’un festiu des de les 22h fins les 22h del dia següent festiu. A propòsit, els espanyols havien posat el nom d'AP7 -a la Catalunya del nord és l'A9- (AP vol dir "autopistas de peaje") ara hauran de treure la P de peatge / Toll, la qual cosa es confondrà amb l'A7, millor anomenar-la per l'altre nom E15...
  5. Icona del comentari de: Llengua a setembre 10, 2021 | 11:06
    Llengua setembre 10, 2021 | 11:06
    En la nostra llengua quan escrivim un dia de la setmana sense article ens referim als dies immediatament posteriors o anteriors al dia d’avui, així diem : "Dimarts aniré al metge" o "Dilluns plovia molt". Si escrivim el dia de la setmana amb l'article davant, ens referim a una periodicitat, una activitat que es repeteix regularment : "El diumenge no hi poden circular camions", cada diumenge no hi poden circular camions cosa diferent de : "Diumenge no hi circularan camions". (Un diumenge concret, el pròxim)
  6. Icona del comentari de: Pol a setembre 10, 2021 | 13:31
    Pol setembre 10, 2021 | 13:31
    Aquesta notícia no és cap novetat al nostre país, de fet entre el Pertús i Salses, a la A9 -així s'anomena l'E15 a partir de la Jonquera- ja fa anys que els camions no hi poden circular entre les 22:00 hores del dissabte i les 22:00 hores del diumenge. Els conductors de camions prou que ho saben, i s'esperen a la Jonquera, ara hauran el mateix més al sud, aturar-se a Alcanar, o esperar-se a Vinaròs. Això ho agrairan sobretot els conductors de vehicles no pesats que circulin, per exemple, pel tram entre Vinaròs i Torredembarra de dos carrils per sentit i on sovint, massa, els camions s'avancen entre ells i provoquen autèntics taps o "bouchons".

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa