El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Cambray: “Les xifres dels sindicats no són reals”
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat que la tornada a l’escola després de les vacances de Nadal ha estat un període complicat, però que el departament ha vetllat per “substituir totes les baixes de curta durada”. També ha afegit que nega rotundament les xifres dels sindicats que asseguren que aquestes baixes no s’estan cobrint en una part important dels centres educatius. “Les xifres que s’estan donant de que no s’estan cobrint aquestes baixes no són reals, no s’ajusten al que està passant”, ha afirmat el conseller.

La tronada després de Nadal ha estat un període convuls per a les escoles, sobretot amb el rebrot de la Covid i els constants canvis de protocol escolars envers la malaltia. Tot i això, el departament ha assegurat que ha fet més de 12.000 substitucions efectives. Aquestes xifres xoquen amb les declaracions sindicals que asseguren que no s’estan cobrint les baixes per covid-19 a un nombre important dels centres. “Podem donar una resposta a una escola presencial perquè els centres, malgrat la situació, es reorganitzen i tots els nens tenen un mestre”, ha declarat Cambray, defensant així les actuacions del seu departament i tancant la porta a possibles especulacions sindicals.

Tot i això, Cambray també ha acceptat que hi ha certes baixes que no es poden cobrir, però en cap cas és culpa del departament sinó que n’hi ha algunes que no s’accepten: “Les baixes que no es cobreixen no és perquè no fem els nomenaments sinó perquè la persona que està a la borsa no està obligada a acceptar i, per tant, aquest nomenament va al dia següent”, ha reconegut el conseller. Amb tot, el conseller d’Educació ha reafirmat la importància de la presencialitat a les escoles i com aquestes esdevenen espais segurs quan es segueixen els protocols. En aquest context, també ha afegit que l’obligació del departament és garantir que aquesta presencialitat segueixi viva gràcies als nomenaments i els porfessors substituts.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa