El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
CaixaBank nega els delictes de suborn i revelació de secrets en la contractació de l’empresa de Villarejo
  • CA

CaixaBank ha negat a través d’una nota informativa adreçada a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) haver comès delictes de suborn i revelació de secrets en la contractació de l’empresa Cenyt, l’any 2011, que pertanyia a l’excomissari de policia José Manuel Villarejo. L’entitat financera assegura que ha arribat a aquesta conclusió després d’una investigació interna a l’entorn de la contractació, “que de forma puntual i única” va tenir lloc l’últim trimestre d’aquell any.

De la mateixa manera, el banc indica que ha ofert les explicacions oportunes al jutjat que instrueix el conegut com a ‘cas Tàndem’ per “aclarir l’adequació del seu comportament a la normativa vigent en el moment dels fets”.L’entitat financera subratlla que “cap directiu o empleat” està essent investigat i explica que ha posat a disposició del jutjat instructor “amb absoluta transparència i col·laboració” tota la informació i documentació “rellevant” que s’ha pogut obtenir de la contractació de la firma de Villarejo ara fa deu anys.

Cal recordar que a principis de juliol el magistrat instructor de l’Audiència Nacional Manuel García Castellón acordava citar com a investigats CaixaBank i Repsol, com a persones jurídiques, en el marc del ‘cas Villarejo’ després que ho demanés la Fiscalia Anticorrupció.

Ambdues firmes estan investigades per presumptes delictes de suborn i revelació de secrets en la contractació de l’empresa Cenyt per suposadament espiar l’expresident de Sacyr, Luis del Rivero, que pretenia aconseguir el control de Repsol.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: No hi ha un pam de net a juliol 27, 2021 | 23:16
    No hi ha un pam de net juliol 27, 2021 | 23:16
    La caja t'enganyem, t'estafem et robem. Quina màfia

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa