La caiguda de l’acumulat setmanal dels casos de Covid-19 per tercer dia consecutiu certifica la desacceleració de la sisena onda, que entra ara en una fase de remissió que, segons les autoritats sanitàries, es podria allargar durant diverses setmanes. El departament de Salut ha notificat 27.392 casos nous en les últimes hores, la meitat que fa una setmana, quan es va batre el rècord de tota la pandèmia amb 52.000 positius registrats en un sol dia.

El tomb de les dades epidemiològiques coincideix amb el canvi de política de la Generalitat, que en les últimes dues setmanes ha eliminat totes les restriccions que quedaven en vigor –només queda vigent el tancament de l’oci nocturn, que podria reobrir abans del Mobile World Congress–. El Govern aposta ara per relaxar les mesures i deixar que la sisena onada passi després que la situació als hospitals s’hagi estabilitzat i el risc de col·lapse de l’atenció primària hagi disminuït.

Segons les dades de Salut, als hospitals catalans hi ha unes 2.950 persones ingressades per Covid, 300 més que fa una setmana, però, en canvi, l’ocupació de les UCI manté una tendència a la baixa que ha fet caure el nombre de pacients per sota dels 500 per primera vegada en molt temps i permet encarar la fi de la sisena onada amb més tranquil·litat. El volum de consultes a l’atenció primària relacionades amb la Covid-19 també s’ha reduït de manera considerable després d’haver arribat a un pic de 100.000 visites en un sol dia.

El tomb de la sisena onada es deixa notar en tots els indicadors epidemiològics: el risc de rebrot cau per segon dia consecutiu fins als 6.500 punts –gairebé 400 menys que fas 48 hores– i la velocitat de contagi (Rt) baixa fins a l’1,1. La taxa de positivitat també registra un lleuger descens, tot i que encara està per sobre del 20% i reforça la idea que la sortida de la sisena onada serà llarga.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Sentit comú on ets a gener 28, 2022 | 13:05
    Sentit comú on ets gener 28, 2022 | 13:05
    Fins a la setena. Us hi esperem. Farts de tantes bajanades des del periodisme i des del tantsenfotisme nostrat. Algú ens podria explicar millor "fenòmens" com perquè a Dinamarca quan tenen 50 pacients de la covid-19 a les seves UCI ja es preocupen i encenen totes les alarmes i aquí encara hi ha qui aplaudeix els nostres connacionals que van a Madrid en tren d'alta velocitat, a discoteques obertes i tornen ? O les animalades que amollen els capitostos del gremis de la "restauració" i "oci" cada vegada que com a locals no essencials els fan tancar com a mesura per intentar minvar el nombre absolut de contaminacions de SARS- CoV-2 ?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa