El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Busquen voluntaris per provar un supositori contra la Covid-19 finançat per Louis Vuitton
  • CA

L’Institut Pasteur de França ha desenvolupat un supositori que conté el clofoctol (un antibiòtic) per lluitar contra la Covid-19. L’organització busca ara voluntaris per continuar els assajos clínics que li permetin en el futur introduir aquest medicament en el mercat. Per fer front a la malaltia, la ciència no només té en compte les vacunes, hi ha també projectes que el que busquen són fórmules que serveixin per tractar la malaltia que provoca el coronavirus. En aquest cas el laboratori francès explora la via del supositori.

Tot i que el procés per aconseguir el supositori ja ha començat amb alguns assajos, l’entitat científica francesa ha anunciat fa uns dies que necessita encara centenars de voluntaris per continuar amb més proves. La primera fase dels assajos ja va ser validada el juny passat per l’Agència Nacional de Seguretat contra les Drogues de França. Així doncs, l’estudi pot seguir avançant.

Aquest assaig clínic té com a objectiu principal, entre altres assumptes, mesurar l’eficàcia del clofoctol, un producte que es troba als supositoris desenvolupats per l’Institut. Es tracta d’un antibiòtic bacteriostàtic que permet lluitar contra el desenvolupament de formes greus de la malaltia. Segons l’Institut Pasteur, el tractament evita hospitalitzacions relacionades amb Covid-19 i el tractament precoç dels pacients que han estat infectats. La molècula seria “particularment eficaç per inhibir la replicació del virus”, segons l’Institut.

Actualment, l’antibiòtic es comercialitza a França i a diversos països europeus per tractar altres patologies. En aquest cas concret, el producte adopta la forma d’un supositori i s’ha d’administrar dues vegades al dia durant cinc dies. L’Institut ha rebut una doncació de cinc milions d’euros per fer l’estudi del medicament de LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton, més conegut com LVMH, un conglomerat multinacional francès líder en luxe i propietari de 76 marques de renom a tot el món.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa