El Govern podria acabar modificant el pla de Nadal

Meritxell Budó assegura que les festivitats es podran celebrar però demana esperar "uns dies" per considerar canvis

Hi haurà Nadal“. Però encara no se sap com serà. La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha alertat de l’evolució del coronavirus, després que aquest dimarts la RT s’hagi disparat fins a l’1,11 i el risc de rebrot pugi a 219 punts. Tot i això, la consellera ha animat a consumir a la restauració: “Res fa pensar que no puguem anar al bar”. De fet, Budó ha insistit que cal “fomentar” aquesta activitat per “reactivar un sectors tan fortament colpejat”. Això sí, ha cridat a fer-ho “de manera responsable”. La portaveu també ha assegurat que “hi haurà Nadal” però ha demanat esperar “uns dies” per considerar canvis al pla previst. De fet, l’executiu manté que aquest cap de setmana el confinament perimetral passarà a ser comarcal.

Budó ha reconegut que “malauradament les dades s’estan complicant”, ja que hi pot haver un “canvi de tendència”. La consellera ha fet una crida a l'”alerta” i a ser “curosos, tot i que ha reclamat esperar a finals de setmana perquè es confirmi si realment hi ha aquest increment de la incidència de la covid-19 a Catalunya. Serà aleshores quan l’executiu en funcions preveu concretar si ha de modificar el pla de Nadal previst: “En funció de les dades podrem ajustar unes mesures o unes altres“, ha argumentat Budó.

La portaveu ha fet una nova crida a la “consciència” i la “coresponsabilitat” de la ciutadania per respectar les mesures. De fet, ha subratllat que si hi ha “més interacció social del compte”, la xifra es dispararà “moltíssim”. Budó ha admès que les dades d’avui son conseqüència, en part, de l’increment de la mobilitat durant el pont de la Puríssima, i que les dades posen el Govern “en alerta”. A més, la consellera ha insistit que cal “rebaixar la interacció social”.

Tot i això, la portaveu ha animat alhora a consumir als bars i restaurants. “No hi ha cap cosa que faci pensar que haguem de reduir l’activitat o que no puguem anar a bars i restaurants a consumir, i a fer dinamització econòmica del sector“, ha asseverat. Budó ha afegit que, mentre es respectin les mesures, “és clar” que es pot anar als bars i restaurants.

Comentaris

  Ja 15/12/2020 3:09 pm
  Ara mateix, el Govern de la Generalitat no em representa. Només em sento representat pel Govern Legítim. La resta la considero administració borbónica.
  Bot 15/12/2020 3:11 pm
  Esquerra republicana està totalment infiltrada
  Bot 15/12/2020 3:14 pm
  Churchill: els feixistes del futur es faran dir antifeixistes
  Sentit comú 15/12/2020 3:41 pm
  Podria o haurà... ? Algú s'imagina amb el mateixos o pitjors paràmetres desoladors de la covid-19, que el nostre país ho obri" tot mentre que Alemanya, Itàlia, els Països Baixos, França... prenen mesures dràstiques i el nostre govern el contrari ? Per sentit comú, sense que ningú ens ho hagi de dir seguir hem de seguir les sensates pautes assenyalades per la Cancellera Merkel.
  Mascareta, distància, neteja, molta ventilació d'interiors, grups molt reduïts i reduir desplaçaments 15/12/2020 3:49 pm
  Sembla mentida que hi hagi persones que "esperen" que diu la Gencat o Genval per a fer una cosa o una altra. (Ep! i a sobre després criticar-los, prenguin la decisió que sigui) I del sentit comú de la gent, que se n'ha fet ? Hi ha decisions que llegint les informacions que arriben de dins i fora de Catalunya, ens indiquen que haurem de fer, per protecció nostra i dels altres, que en realitat, al capdavall, tot plegat és protecció col·lectiva.

Nou comentari