El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Budó: “Ara mateix no tenim perquè aplicar les mesures que s’han aplicat a Madrid”
  • CA

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha afirmat aquest dimarts que Catalunya encara no té motius per aplicar les mesures que s’han aplicat a la resta de comunitats autònomes de l’Estat espanyol. “Ara mateix no tenim perquè aplicar les mesures que s’han aplicat en altres comunitats autònomes”, ha afirmat en la roda de premsa posterior al consell executiu del Govern d’aquest matí.

“El nombre de casos és molt inferior, a Madrid n’hi ha 600, i en aquests moments a Catalunya encara podem determinar la traçabilitat de les infeccions i controlar els contactes de les persones que han donat posiitu en coronavirus”, ha manifestat Budó.

El Ministeri de Sanitat ha xifrat en 124 els casos de coronavirus detectats a Catalunya i en 1.622 el total de l’Estat. Són dades actualitzades a les 13 hores.

Mesures preses

Ara per ara les mesures recomanades pel Govern fan referència a la protecció del personal de l’àmbit sanitari perquè el consideren “una prioritat”. Això implica la recomanació de no anar a congressos, activitats exteriors o viatges de formació.

Mesures semblants s’estableixen pel personal de seguretat i emergències i tots els professionals que treballen en residències de gent gran i cases d’acollida de menors.

Budó ha recordat també que els alumnes d’FP de branques sanitàries han aturat les pràctiques en centres hospitalaris i ha afegit que en un altre àmbit, el de mobilitat i serveis, es prendran mesures d’autoprotecció. La portaveu del Govern ha parlat de plans de contingència pel cas que hi hagi “baixes de personal significatives perquè no es paralitzi el transport públic”.

La consellera de la Presidència ha apunta també mesures en l’àmbit escolar. S’aturaran les activitats fora dels centres escolars si hi participa més d’un centre. Pel que fa a universitats, se suspenen les pràctiques en centres de salut.

El president de la Generalitat, Quim Torra, rebrà aquesta tarda al Palau de la Generalitat els grups parlamentaris per compartir informació sobre el virus a Catalunya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa