El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Brussel·les acorda la compra de fins a 200 milions de dosis de la vacuna Novavax
  • CA

La Comissió Europea ha aprovat aquest dimecres el seu setè acord de compra anticipada amb una empresa farmacèutica. Es tracta d’un contracte per adquirir fins a 200 milions de dosis de la vacuna Novavax un cop el vaccí hagi estat revisat i aprovat per l’Agència Europea de Medicaments (EMA). El contracte preveu que els estats membre de la UE puguin comprar fins a 100 milions de dosis de la vacuna aquest any i el 2022, amb l’opció de 100 milions addicionals fins al 2023.

Segons Brussel·les, l’EMA ja està revisant la vacuna contra la covid-19 de la companyia de biotecnologia Novavax en vistes a una potencial autorització. La Comissió ha pres la decisió basant-se, entre altres, en la capacitat de producció per abastir la Unió Europea. Aquest contracte de compra anticipada se suma a la cartera d’altres vacunes de diferents farmacèutiques que es produiran a Europa.

La presidenta de l’executiu comunitari, Ursula von der Leyen, ha apuntat que a mesura que les noves variants s’escampen per Europa i pel món, el nou contracte amb una nova companyia que ja està provant la seva efectivitat contra tres variants és una protecció addicional per a la població europea.

Al juny, els fabricants de la vacuna Novavax contra el coronavirus van anunciar que la seva vacuna té una eficàcia del 90%. Segons la farmacèutica, en l’assaig realitzat amb 29.960 participants, la vacuna també ha demostrat una efectivitat del 93% contra les variants que circulaven en el moment de la prova: les variants alfa, beta i gamma originàries del Regne Unit, Sud-àfrica i Brasil.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: miquel puigpelat a agost 04, 2021 | 20:45
    miquel puigpelat agost 04, 2021 | 20:45
    A quin preu la compren?. Quina comissió s'emportaran els polítics?
  2. Icona del comentari de: Jac Lou a agost 05, 2021 | 07:16
    Jac Lou agost 05, 2021 | 07:16
    I quan les aprovaran ?. La corrupció a tota màquina , tots els polítics xumant de la mamella , vergonya.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa