El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
“Bostik Murals” guanya el Premi Lluís Carulla 2018 d’emprenedoria cultural
  • CA

 

Com és habitual per aquestes dates, la Fundació Carulla va celebrar el passat dia 26 de novembre una nova edició dels Premis Carulla per premiar l’emprenedoria cultural. El projecte guanyador d’aquesta edició ha estat “Bostik Murals“, el primer centre d’art urbà de la capital catalana, que rebrà 60.000 euros i dos anys d’acompanyament empresarial a càrrec de Netmenyora Catalunya, una associació de suport a l’economia.

 

El projecte està plantejat com un pol de creació i reflexió al voltant de l’art urbà, que pivota sobre un espai fix, la Nau Bostik de la Sagrera, però en constant transformació tant els seus murs com els espais interiors. El projecte amb vocació de barri, de ciutat però també internacional, impulsat pel col·lectiu Difusor BCN i la Nau Bòstik,  és el nou guanyador del Premi Lluís Carulla d’emprenedoria cultural.

 

El jurat del Premi Lluís Carulla 2018 d’emprenedoria Cultural, integrat per Jordi Sellas, Laia Gasch, Emilio Álvarez, Isona Passola, Ricard Robles, Núria Basi, Joan Sala i Nicolau Brossa, reunit el 4 d’octubre de 2018, i després d’escoltar i analitzar els cinc projectes finalistes, va decidir atorgar el primer premi a Bostik Murals.

 

Aquest projecte fomenta la participació i la cohesió social a través de l’art urbà creant un nou espai d’art que fomenta la creativitat.

 

En segona posició han quedat els projectes Traces i Versemblant. Aquests rebran 15.000 per invertir en els projectes i 2 anys d’assessorament amb Netmenyora Catalana. Per una banda, Traces és una eina per als ciutadans, recercadors i administració per augmentar el nivell de coneixement de la societat. Per l’altra, el projecte Versemblant es basava en una escola popular itinerant pensada per fomentar la consciència crítica del jovent mitjançant l’art urbà i el hip hop.

 

Sobre el Premi Lluís Carulla

 

En els últims anys la creació cultural s’ha vist especialment castigada per la manca d’inversió des de les administracions públiques i agreujada per polítiques fiscals que l’han perjudicat directament. Els creadors i emprenedors que tot i les dificultats han continuat apostant per la cultura, ho han fet des d’un profund convenciment de la necessitat de la creació cultural com a motor de millora per a la societat. La Fundació Carulla se sent identificada amb aquest fet i vol recolzar l’emprenedoria cultural que permet pensar i interpretar els reptes del país des de múltiples perspectives, i teixir una societat en la qual tothom se senti representat. El Premi Lluís Carulla 2018 vol premiar els esforços per fer de la cultura quelcom viu, transformador i sostenible, que ens acompanyi durant tota la vida.

 

El lliurament del Premi Lluís Carulla 2018 ha tingut  lloc a les 19.00 h a la Capella dels Àngels de Barcelona. El públic ha viscut una experiència cultural on s’ha combinat la presència dels 5 projectes finalistes amb una actuació musical en directe de Mischa Dohler, professor titular al King’s College de Londres, on impulsa la investigació multidisciplinària i la innovació en tecnologia, ciències i arts.

 

Sobre la Fundació Carulla

 

La Fundació Carulla, nascuda el 1973 per enfortir el sentiment de pertinença i la cohesió social a través de la cultura, la llengua i els valors de la societat catalana, ha encarat el 2018 amb un compromís renovat amb la cultura i el país. Durant l’any del 45è aniversari de la Fundació s’han impulsat nous projectes en el marc de la nova visió de la Fundació, que és treballar per un país obert, cohesionat i integrador que sigui generador d’oportunitats. El seu horitzó és impulsar i connectar iniciatives innovadores que, des de la cultura i l’educació, transformin i millorin la societat.

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa