Més de mig miler de Bombers de tot Catalunya s’han manifestat aquest dimecres al matí pels carrers de Lleida per protestar per la falta d’efectius i material. La marxa ha sortit del Parc de Bombers de la capital del Segrià i s’ha dirigit cap al centre de la ciutat fins a la delegació del Govern. Allà els representants sindicals del cos s’han reunit amb el delegat del Govern, Ramon Farré, i també ho han fet amb representants d’ERC, que tenen la seu del partit al costat. Mentrestant, els bombers que es manifestaven han llençat petards i també han fet una foguera amb material de servei antic.

 

A la protesta també s’hi han sumat els bombers voluntaris que es queixen de les condicions que pateixen en relació amb els seus companys professionals i també per la falta de personal. Joan Biescas, de CCOO ha explicat que la manifestació és una més de totes les que el col·lectiu porta fent des del 10 de desembre quan van decidir deixar de fer hores extra per posar de manifest la ”greu mancança” de personal que té el cos. Segons Biescas, amb l’estructura actual dels Bombers a Catalunya, el cos està en ”caos i caiguda lliure”. En aquest sentit, ha lamentat que després de 3 mesos de mobilitzacions, el Departament d’Interior no hagi posat una solució al damunt de la taula i ha alertat que s’està ”jugant” amb qüestions bàsiques i greus relacionades amb els emergències de país.

 

Els bombers es queixen que tot i tenir l’assignació de funcionaris estan fent entre 200 i 300 hores més. Demanen que Interior reconegui aquest ”greuge” i s’anivelli el còmput anual”. En aquest sentit, també aposten per una ”incorporació adequada” dels nous efectius que ha promès el Govern, amb garanties. És per això, que estan disposats a fer un ”sobreesforç” però acordat i negociat amb el Departament, amb ”condicions dignes” que passin per l’àmbit econòmic, i inversions paral·leles en material i renovació de vehicles.

 

Bombers manifestant-se per reivindicar més efectius i material, a l'alçada de la plaça Ricard Vinyes de Lleida
Bombers manifestant-se per reivindicar més efectius i material, a l’alçada de la plaça Ricard Vinyes de Lleida | ACN

 

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa