La justícia avala l’ús del certificat Covid per anar de boda

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha avalat finalment aquest dijous l’ús del passaport covid per accedir a banquets i actes en hotels i restaurants amb ball en espais tancats, és a dir, el que generalment poden ser bodes. El Govern va aprovar la mesura dimecres passat en el marc del Procicat i havia d’esperar el vist-i-plau del tribunal. Específicament, la resolució parla d’establiments d’hostaleria i restauració o altres exclusivament especialitzats per a banquets on es facin activitats que impliquin la possibilitat de ball, informa l’agència ACN. Fins ara, aquest instrument s’estava utilitzant només en l’accés als locals d’oci nocturn. La mesura entrarà en vigor a partir de la publicació al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC) i tindrà una durada de catorze dies.

En les darreres setmanes han incrementat els contagis relacionats amb bodes, com va avançar EL MÓN. El darrer informe del servei de vigilància epidemiològica de l’Agència de Salut Pública de Catalunya, corresponent a la setmana 40 (del 4 al 10 d’octubre), identifica els darrers brots de Covid-19 i situa en primera posició el grup d’amics com l’àmbit social on més se’n registren, però en l’anàlisi de situació també hi pareixen les bodes, en segona posició, com a esdeveniment propagador dels contagis. Al principi de la pandèmia, una boda va ser assenyalada com l’origen del brot d’Igualada que va acabar provocant el confinament perimetral de la Conca d’Òdena.

Com fins ara, continuarà vigent la prohibició de menjar i beure al carrer entre la 1h i les 6h, així com la prohibició de vendre alcohol a les botigues de conveniència entre les 22h i les 6h. El Govern insisteix en la necessitat de seguir mantenint les mesures bàsiques de prevenció davant de la Covid-19, com ara la necessitat de fer un ús correcte de la mascareta, mantenir la distància sempre que sigui possible i aplicar les mesures higièniques.

Comentaris

    Zanichelli Novembre 04, 2021 | 17:06
    Sempre n'hem dit anar a un casament.

Nou comentari