El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
El bo jove “sense sentit” i “ineficient” segons la PAH
  • CA

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) ha titllat el bo jove de mesura “sense sentit” i “ineficient”. En un comunicat aquest divendres la PAH ha criticat el govern espanyol perqué segons ells “donen llargues i no s’atreveixen a enfrontar la situació d’emergència cronificada que vivim”. D’aquesta manera, la plataforma ha lamentat que aquestes ajudes al lloguer dels joves “no solucionen el problema d’arrel” i que per tant s’haurien de “regular els preus dels lloguers per fer-los més accessibles”.

Expliquen que, entre d’altres coses, el topall de 600 euros de lloguer màxim per cobrar l’ajuda “no és efectiu”, ja que a les grans ciutats els preus dels lloguer estan molt per sobre dels màxims estimats. A part, han afirmat que pot esdevenir un “al·licient per a apujar els preus dels lloguers”. La PAH també ha considerat que els 200 milions d’euros del fons s’hauria de destinar a “l’adquisició d’habitatges per a parc públic“. “Això sí que tindria efectes positius en els preus, augmentant l’oferta”, ha afegit la plataforma.

A més a més, han mencionat que veuen “imprescindible” establir un impost estatal als pisos “injustificadament buits i en propietat de grans tenidors” i destinar la recaptació a l’increment del parc públic. D’aquesta manera, les propietats podrien generar riquesa amb la qual es podrien pagar allotjaments i pisos socials. També ha recordat que s’hi haurien d’incorporar els habitatges de la SAREB i els edificis inacabats.

Les ajudes de 250 euros pels lloguers dels joves van entrar en vigor el passat 18 de gener i han generat crítiques per diferents sindicats i organitzacions a causa dels requisits. Tal com marca el govern espanyol, els joves hauran de tenir entre 18 i 35 anys, pagar lloguers d’un màxim de 600 euros -tot i que en alguns llocs pot arribar als 900 euros, com a Barcelona- i tenir un salari anual que no sobrepassi els 24.318 euros. Aquests requisits han estat molt debatuts ja que en molts centres de ciutats -com ara la capital catalana- hi ha una gran inflació de preus i això comporta que els lloguers siguin més cars.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa