Darrera de cada producte de proximitat hi ha una història de tradició, de cura de les matèries primeres, de persones i formes de treball úniques.
Els aliments més propers són també els de millor qualitat, els més frescos i els més sostenibles per què no recorren centenars de quilòmetres fins a arribar al punt de venda, per tant, les emissions de gasos d’efecte hivernacle són menors i conserven el sabor més autèntic.
Un altre dels beneficis de consumir productes de proximitat és que necessita menys embalatge: En viatjar menys no cal tanta protecció.
Per altra banda, el fet de fomentar el desenvolupament rural i les seves activitats com ara la pastura o la producció de fruites i verdures, ajuda a protegir els boscos, a conservar la biodiversitat i a mantenir races i espècies vegetals.
Un assortiment complet
Els supermercats Caprabo ofereixen actualment més de 2.800 productes de proximitat, en cooperació amb més de 300 petits productors i cooperatives agrícoles, contribuint així al desenvolupament de l’entorn social i econòmic i a la cura del medi ambient.
La varietat de productes de proximitat de Caprabo és tan completa que es pot omplir la cistella de la compra només amb productes del territori: Des d’aliments quotidians com verdures, llet i ous fins a formatges, vins i carns locals amb segell de qualitat i Denominació d’Origen Protegida (IGP).
Una oferta que es nodreix de cooperatives com Conca de la Tordera, Juncosa de les Garrigues, Olis de Catalunya, Riudecanyes, Sarral, Castell dOr, Espolla, Falset y Arrossaires del Delta.