Els països europeus tornen a endurir les restriccions davant el repunt de contagis de Covid-19. Després d’Alemanya -que ha votat utilitzar el passaport Covid al bus i al tren– ha arribat Bèlgica, que ha anunciat la tornada al teletreball obligatori almenys quatre dies a la setmana des d’aquest dissabte per frenar la transmissió del virus. La mesura s’aplicarà fins al 13 de desembre i progressivament s’aniran reduint els dies de teletreball obligatori, en cas que sigui possible.

Bèlgica no ha estat l’únic país europeu que ha reforçat les restriccions. Àustria manté un confinament per a les persones no vacunades, que són aproximadament el 35% de la població, mentre als Països Baixos els bars, restaurants i supermercats tanquen a les vuit del vespre i les botigues no essencials a les sis de la tarda. A Alemanya, els estats han començat a imposar restriccions a les persones no vacunades, que no podran entrar, per exemple, a restaurants o hotels. El debat sobre si estendre a tot el país aquesta mesura, que descarta que els no vacunats puguin entrar a llocs amb PCR negativa, està sobre la taula, així com també el d’obligar a vacunar-se els treballadors d’alguns sectors com el sanitari.

A Itàlia fa més d’un mes que per treballar cal mostrar el certificat covid, tant al sector públic com al privat. També s’ha d’ensenyar en mitjans de transport, inclosos els taxis. En canvi, a França l’augment dels contagis no s’ha traduït en un increment de la pressió hospitalària. És per aquest motiu que, ara per ara, el govern francès de no veu “ni de lluny ni de prop” un nou confinament.

Grècia exigeix el certificat covid per seure a terrasses i només deixa estar a l’interior dels locals a les persones vacunades. S’exigeix ensenyar el certificat a comerços, bancs o edificis públics. En el cas del Regne Unit, el govern descarta per ara ampliar l’ús de la mascareta o del passaport covid.

Amb la major part dels països europeus ampliant l’ús del passaport covid, la mesura està sobre la taula a Catalunya. El Govern descarta per ara noves restriccions i assegura que prioritzarà l’ús del passaport covid a noves limitacions.

Comentaris

    FINS QUAN? Novembre 18, 2021 | 17:47
    Veieu com s'ho monten? S'inventen oandèmies per a esclavitzar els treballadors, ensorrar negocis, tancar llocs de treball, portar els treballadors a l'atur... Ah, i la 3º dosi és el preludi d'una altra tongada de punxades amb no se sap ben bé què experimental.

Nou comentari