El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Bargalló descarta l’ensenyament a distància per la “bretxa digital” entre famílies
  • CA

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha descartat aquest dijous l’ensenyament a distància mentre duri el tancament de centres educatius per la “bretxes digital” existent entre famílies. “Hi ha famílies que no tenen connexió a internet. Si féssim formació així deixaríem fora aquell alumnat més desafavorit i augmentaríem la iniquitat. No hi haurà activitat lectiva”, ha indicat en declaracions a TV3, on ha explicat que els professors també hauran de quedar-se a casa. Tindran més opcions per formar-se durant aquest temps, ha dit. Sobre els continguts que s’haurien d’impartir aquests dies, ha indicat que “no serà currículum a recuperar, sinó a reprogramar”. “Si fossin més dies ja no parlaríem de reprogramació”, ha afegit.

Bargalló ha indicat que els centres estaran tancats, però es preveuran algunes excepcions per algunes hores per recollir preinscripcions, i sempre de forma ordenada i en petits grups.

El conseller ha assegurat que és conscient del “trastorn” que suposa aquest tancament, però ha insistit que es tracta d’una mesura amb valor sanitari. “No és un període de vacances, és un període excepcional per lluitar contra una pandèmia”, ha recordat.

Pel que fa a la durada del tancament, ha indicat que no tenen cap voluntat per perllongar-lo, però serà la realitat de la situació sanitària i de la pandèmia qui ho dictarà. En aquest sentit, de moment ha descartat endarrerir la Selectivitat, perquè “això voldria dir que el tancament dura setmanes i setmanes”. Tampoc està sobre la taula allargar el curs, però ha insistit que la situació es reavaluarà cada dia.

Al seu parer, el brot d’Igualada no ha estat l’únic motiu que ha portat al tancament general, i ha indicat que aquest mateix matí tenia tres tancaments de tres centres perquè hi havia professorat confinat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa