Barcelona precinta l’entorn on l’exèrcit espanyol ubicarà l’hospital de campanya

L’àrea de les Fonts de Montjuïc es troba ja precintada des d’aquest divendres a la tarda després que s’hagi anunciat l’acord per instal·lar en el Pavelló número 7 Victòria Eugència de la Fira de Barcelona, que es troba a la plaça Puig i Cadafalch, l’hospital de campanya per acollir els sense sostre durant la crisi del coronavirus. Ja dimecres passat el president del govern espanyol va anunciar al Congrés que l’exèrcit es faria càrrec dels sense sostre.

De moment, segons ha informat l’ajuntament, es desplegaran 150 llits en una àrea de 6.000 metres quadrats. La previsió, però es que hi puguin arribar a allotjar-s’hi fins a 1.000 persones, complint els protocols dissenyats per les autoritats sanitàries i assegurant l’alimentació, la seguretat i la higiene, diu el consistori en un comunicat.

Les Fonts de Montjuïc, precintades (JOAN ANTONI GUERRERO)

Les Fonts de Montjuïc, precintades (JOAN ANTONI GUERRERO)

Fonts de l’ajuntament afirmen que l’hospital es construirà aquest cap de setmana i serà la Unitat Militar d’Emergències (UME) l’encarregada de muntar els primers 150 llits. Creu Roja i personal municipal gestionaran l’equipament a partir de la seva instal·lació, que es podrà anar ampliant en funció de les necessitats que vagin sorgint.

Nou comentari