Ayuso vol oferir un test ràpid de Covid-19 gratis a tots els madrilenys abans de Nadal

La Comunitat de Madrid aposta per l'estratègia de tests massius

El vicepresident de la Comunitat de Madrid, Ignacio Aguado, ha anunciat en una entrevista a La Sexta que ha demanat al ministre de Salut, Salvador Illa, una reunió del Grup Covid-19 perquè el govern espanyol els “autoritzi ja” a “fer tests a les farmàcies”. L’objectiu del govern d’Isabel Díaz Ayuso és que “abans de Nadal tots els madrilenys puguin fer-se un test abans de veure les seves famílies”. Segons ha dit serien tests “gratis per a la població”.

Aguado ha defensat que “l’estratègia de fer tests massius està funcionant” i ha posat la Comunitat de Madrid com l’exemple dels llocs que han aplicat aquesta mesura i “s’està cotrolant la corba”.

Les mesures de Madrid han estat qüestionades pel Govern català, que ha ressaltat que la mortalitat a la comunitat madrilenya és més elevada que a Catalunya. En canvi, científics com l’epidemiòleg Oriol Mitjà han elogiat l’estratègia de tests massius, mentre que el físic Àlex Arenas va proposar fer tests massius a tota la població obligatòriament.

Catalunya, segons va explicar la consellera de Salut, Alba Vergés, dilluns, ha comprat 8 milions d’unitats de tests antigens, però l’estratègia que es vol seguir no és la d’Ayuso a Madrid. Salut defensa que a Catalunya, entre PCR i TA, es fan més tests que a Madrid.

Nou comentari