AWAI, un pas més per la conducció sense barreres

L’aplicació de mòbil és gratuïta i ja està operativa a l’autopista C-32 entre Castelldefels i El Vendrell

AWAI és la materialització de l’aposta que Abertis fa per la innovació i la tecnologia com eina de solucions per a la gestió d’infraestructures. L’app és gratuïta, amb versió per sistemes Android i IOS, i “permet agilitzar el pagament del peatge i aplicar descomptes”, resumeix Xavier Serra, director d’Innovació i Tecnologia d’Abertis. 

El primer tram d’autopista en acollir aquest nou sistema de pagament ha estat el comprès entre Castelldefels i El Vendrell a la C-32, concessionària Aucat.  L’aplicació és obra d’Autopistas, una filial d’Abertis, i té com a objectiu oferir una alternativa senzilla i fluida en el pagament de peatges, la qual es tradueix en un millor servei al client i en una reducció de la cogestió en moltes vies. 

La companyia inverteix en solucions com AWAI, un exemple de l’aplicació de la tecnologia a través d’un sistema universal com és el mòbil, a l’abast de qualsevol usuari, que promou el sistema free flow. Amb la reducció d’embussos es redueix el consum de combustible, el qual provoca que hi hagi menys emissions de CO2. És una fila de peces de dòmino que cauen consecutivament aconseguint una conducció més sostenible i còmode. 

Un conductor fent servir l'aplicació d'Abertis /Cedida
Un conductor fent servir l’aplicació d’Abertis /Cedida

Senzill i avantatjós 

“AWAI és una App amb una tecnologia en la qual el mòbil es converteix en el mateix mitjà de pagament a través d’antenes bluetooth situades a l’autopista”, explica Serra. Per tant es tracta d’una aplicació que no requereix més que el nostre mòbil habitual. Un cop descarregada només cal registrar-se i introduir les dades de la targeta amb la qual volem pagar. Per fer-la servir cal que tant la localització com el bluetooth del mòbil estiguin actius i deixar el dispositiu al quadre de comandaments del vehicle amb l’app oberta.  

Qualsevol usuari que tingui l’app d’AWAI podrà veure com en els peatges trobarà una via senyalitzada per aquells que utilitzin l’aplicació, com passa amb el Teletac, per exemple.  Les barreres en aquestes vies s’obriran automàticament i el conductor rebrà al seu mòbil el tiquet del peatge. 

El format digital en què opera AWAI permet als seus usuaris gaudir de diferents descomptes, els quals són molt personalitzats, que depenen dels seus trajectes. Aquestes rebaixes ja estan en marxa a la C-32 i trobem exemples com l’estalvi de fins al 30% amb la tarifa reduïda de dilluns a divendres al peatge de Vallcarca  realitzant més de 17 viatges al mes. Des de l’octubre els usuaris d’aquesta via ja han pogut començar a gaudir d’aquests avantatges. 

Nou comentari