El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una nova avaria a Rodalies provoca diversos retards
  • CA

Una avaria al túnel de la plaça de Catalunya de Barcelona genera diversos retards que poden arribar a superar els 15 minuts. La incidència afecta a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies. L’avaria, que s’ha produït aquest dimecres al matí, afecta al sistema de senyalització d’Adif al túnel, segons han apuntat fonts de Renfe a l’agència Europa Press. La R1 cobreix el trajecte entre Molins de Rei i Maçanet Massanes, mentre que la R3 viatja entre l’Hospitalet de Llobregat i Puigcerdà. Per altra banda, la R4 connecta Sant Vicenç de Calders amb Manresa.

Aquesta avaria de Renfe arriba poques setmanes després que Rodalies patís unes importants jornades de vaga. Els maquinistes no van complir amb els serveis mínims decretats, i el servei de trens es va convertir en un caos. L’empresa va acusar els treballadors de no haver complert amb els serveis mínims decretats, i va assenyalar els maquinistes com a grans culpables del caos que es va produir a Catalunya.

No obstant, el sindicat Semaf va assegurar que la culpa era de Renfe, perquè afirmava que els documents que obliguen a certs treballadors a oferir serveis mínims no s’havien entregat correctament. Les acusacions creuades entre les dues parts i el caos viscut al servei de Rodalies va provocar que finalment el sindicat i l’empresa arribessin a un acord.

Renfe va emetre un comunicat en el qual assegurava que mica en mica s’aniria reprenent el servei que s’havia anat suprimint durant la pandèmia, tot i que en el text s’assegurava que l’empresa ha estava fent aquest camí cap a la normalitat. Per altra banda, en canvi, Semaf deia que s’havia acordat que el servei de Rodalies no es traspassaria a la Generalitat, però l’empresa ferroviària no deia res d’això en el seu comunicat, ja que es tracta d’una decisió del poder executiu, i no de l’empresa.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: ton c. a novembre 10, 2021 | 10:03
    ton c. novembre 10, 2021 | 10:03
    i van, ara aquesta colla d´unionistes callan, perque?ah és marca Espanya, doncs ja està be, i si fotem als catalans doncs encara més, i alguns no s´han assabentat que també son els perjudicats, olé.
    • Icona del comentari de: VIaja más; quejate menos a novembre 10, 2021 | 14:13
      VIaja más; quejate menos novembre 10, 2021 | 14:13
      Viaja más en tren y verás que en todos los países pasan cosas similares.
  2. Icona del comentari de: Presoner núm. 40335721 a novembre 10, 2021 | 11:22
    Presoner núm. 40335721 novembre 10, 2021 | 11:22
    Els catalans sempre estem fent-nos trampes al solitari... la veritat és que la meitat de la població de la CAC està absolutament encantada amb aquest servei de RENFE que trenca la monotonia de la vida quotidiana, la plena de la màgia de l'atzar i l'inesperat, i permet als interessats refregar-se en una orgia de cossos anònims sense ultrapassar els límits de la decència
  3. Icona del comentari de: Tano a novembre 10, 2021 | 12:03
    Tano novembre 10, 2021 | 12:03
    Que estrany, rodalies avariades?. Si "España" ho fa tot correcte. Es passant el dia mirant-se el melic. No pot pas ser això.
  4. Icona del comentari de: VIajar más, escribir mejor a novembre 10, 2021 | 14:17
    VIajar más, escribir mejor novembre 10, 2021 | 14:17
    Le pregunto al pasquín del Mon que tiene que ver la averia de hoy con la huelga de hace tiempo. Sólo queréis poner odio en la gente. Hay averias en MUCHAS lineas de MUCHOS países. Viajar más y a lo mejor aprendéis a ser buenos profesionales.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa