El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
L’augment de contagis es tradueix ja en més pressió assistencial als hospitals catalans
  • CA

L’augment de contagis a Catalunya s’està traduint ja en més pressió assistencial als hospital catalans, segons han explicat diferents responsables dels centres hospitalaris a l’ACN. Aquest és un dels grans temors del Govern en aquesta pandèmia i motiu pel qual s’estan a punt d’aplicar noves restriccions. El Parc Taulí i l’Hospital de Vic alerten que les xifres d’ingressos ja s’han “disparat”. El centre sabadellenc tem un escenari de “saturació”. A l’Hospital del Mar de Barcelona, per contra, l’increment d’hospitalitzacions encara no s’ha notat, però sí les arribades a Urgències, que s’han doblat. El mateix passa a Lleida, on obriran una segona planta covid aquesta setmana a l’Arnau de Vilanova.

Segons les últimes dades disponibles, hi ha més d’un miler de persones ingressades, en concret 1.024, amb un increment de 40 pacients en 24 hores. D’aquestes, n’hi ha 189 a l’UCI, disset més en les últimes hores.

L’Hospital Clínic ha notat en els darrers dies un creixement dels pacients amb coronavirus. Segons fonts del centre, la setmana passada el nombre de pacients ingressats a causa de la covid-19 se situava al voltant dels 30 i ara s’apropa als 50. A l’UCI, el nombre de pacients amb aquesta malaltia era inferior a 10 la setmana passada i ara en són uns 12 o 13, segons el dia.

De moment l’hospital barceloní no ha hagut d’aplicar mesures extraordinàries, però compta amb un pla de contingència per si els casos augmentessin de forma considerable en els propers dies. Des del Clínic subratllen que estan “atents” i “tensionats” i esperen que la ciutadania segueixi les normes i mesures per evitar contagis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa