L’Audiència Nacional nega que l’Església Pastafari sigui una religió

Els magistrats entenen que defensar la pasta no és una finalitat religiosa

La pasta pot ser divina, però no és una religió. Així ho ha determinat la Secció Tercera de la Sala Contenciosa de l’Audiència Nacional. Els magistrats han rebutjat el recurs que va presentar un particular contra la resolució del Director General de Cooperació Jurídica Internacional i Relacions amb les Confessions de el Ministeri de Justícia que inadmetia la inscripció de l’Església Pastafari en el Registre d’Entitats religioses .

La sentència recorda que hi altres sol·licituts d’inscripció entre els anys 2010 i 2016 de la mateixa església però amb diferents noms, com Església de el Monstre de l’Espagueti Volador o Legionaris de Monesvol.  La ressolució inclou alguns dels Estatuts d’aquesta entitat, com l’Oració principal a l’Monesvol: “Oh Tallarines que estan en el cel gourmets. Santificada sigui la teva farina. Les teves nutrients veniu a nosaltres. Feu-vos la seva voluntat a la Terra com en els plats. Doneu-nos avui les nostres mandonguilles de cada dia i perdona les nostres gules així com nosaltres perdonem els que no et mengen, no ens deixis caure en la temptació (de no alimentem de tu) i deslliureu-nos de la fam … ramen “.

Els magistrats, atesos els estatuts, conclouen que l’Església no és una entitat religiosa perquè la seva finalitat no s’incardina com un “conjunt de dogmes sobre la divinitat” i “pràctiques rituals”. La sala recorda que el moviment Pastafari va encetar la seva singladura el 2005 com una plataforma de protesta contra el sistema educatiu a l’estat de Kansas dels EUA. La sala entèn que es vulneri el dret d’associació perquè precisament es pot registrar com a tal però no com a religió. A més, els magistrats també rememoren que aquesta associació va nèixer com una paròdia. 

Part de la sentència que denega el caràcter religiós a l'església Pastafari

Part de la sentència que denega el caràcter religiós a l’església Pastafari Quico Sallés

 

 

Nou comentari