L’Audiència absol els mossos acusats de lesionar un conductor begut

L’Audiència ha absolt els dos Mossos d’Esquadra acusats de lesionar i amenaçar un conductor a qui van enxampar begut durant un control a Vilatenim, a l’Alt Empordà. La sentència no dona cap credibilitat a l’infractor, que va assegurar que l’havien reduït de manera desproporcionada. El tribunal, de fet, subratlla que va arribar a donar fins a quatre versions diferents dels fets. Per contra, l’Audiència conclou que aquell dia el conductor anava borratxo –va arribar a marcar 0,98 mg/l- i que va ser ell qui es va enfurismar i es va abraonar damunt els policies quan li van impedir trucar a la grua perquè s’emportés el cotxe. Per això, li retira el carnet de conduir durant 1 any i 1 dia, el condemna a 3 mesos de presó i a 2.700 euros de multa.

El cas que ara l’Audiència ha sentenciat es remunta a l’11 de maig del 2018. Aquell dia, els Mossos havien muntat un control d’alcoholèmia a la carretera C-260, al seu pas per Vilatenim. Segons recull la sentència, cap a les set del matí les patrulles van aturar “de manera aleatòria” el vehicle que conduïa l’acusat. Li van fer dues proves d’alcoholèmia. A la primera va marcar 0,98 mg/l d’aire expirat; i a la segona, 0,82. A partir d’aquí, la situació es va complicar i va derivar en un cas amb acusacions creuades.

El conductor sostenia que els dos policies l’havien reduït de manera desproporcionada, li havien obert la cella i l’havien amenaçat mentre l’insultaven. Els mossos, però, afirmaven que l’home s’havia enfurismat després que li immobilitzessin el cotxe i li impedissin trucar a la grua perquè retirés el vehicle. I que havia estat ell, precisament, qui se’ls va llançar al damunt i va obligar-los a reduir-lo.

L’advocat del conductor demanava que es condemnés els dos agents a 1 any, 3 mesos i 15 dies de presó per lesions i amenaces. La fiscalia i el lletrat de la Generalitat, per la seva banda, reclamaven 3 mesos de presó i 4.500 euros en multes per a l’infractor per haver comès delictes contra la seguretat viària, resistència i lesions.

Comentaris

    ciutadà Novembre 06, 2021 | 10:10
    No és que em caiguin massa bé els policies, però cal reconèixer que hi ha cada element per aquests mons de Déu...... Aquest cop crec que han obrat bé.

Nou comentari