Atrapada amb la Covid-19 una jove vacunada i reinfectada dos cops en un mes: “Tots els metges flipen”

Investiguen el cas perquè podria tractar-se de l'efecte d'una nova soca del virus

El cas de l’Ana, una jove que treballa en un centre de menors, és digne d’estudi per la peripècia vital que li ha comportat. De fet l’equip mèdic que porta el seu cas, al CAP de Pallejà, ja està intentat esbrinar què pot haver passat. L’Ana va ser diagnosticada de Covid-19 per primera vegada el 22 de juny, un dia després d’haver rebut la segona dosi de la vacuna. Així doncs, aquest fet no va despertar més sospites perquè se sap que fins que no passen dues setmanes no s’agafa la suficient immunitat per considerar que s’està ben protegit per una bona temporada. El que ha viscut aquesta noia, però, fa trontollar aquesta tesi.

L’Ana es passar deu dies confinada i abans de tornar a la feina, el 8 de juliol, es va fer una PCR prescriptiva al centre on treballa. La prova va resultar ser negativa. Això va permetre que tornés a la feina sense cap més entrebanc. “Tot va anar bé i no vaig contagiar cap dels meus contactes, que van donar negatiu”, explica l’Ana en conversa amb EL MÓN. Però a les dues setmanes el guió va experimentar un gir: “La meva parella va començar a trobar-se malament, es va fer la prova i va donar positiu”. En aquell moment l’Ana estava de vacances i els metges li van dir que com que ha passat la Covid-19 recentment podia fer vida normal perquè, a més a més, estava ben vacunada. Tot i així, la jove es va fer una prova d’antígens comprada a la farmàcia pensant que tindria més garanties ja que “havia de fer coses amb gent”. Aquella prova va resultar ser negativa.

La peripècia però no va acabar aquí perquè al cap de tres dies l’Ana va perdre l’olfacte i va tornar a fer-se una prova d’antígens de farmàcia que, en aquest cas, sí que va donar positiu. “Al CAP em van dir que no podia ser i em van citar per una altra test d’antígens, que va donar positiu, ho veien com una cosa estranya, que algú es reinfectés tan aviat”. La jove havia de tornar a la feina aquest divendres, però no ha pogut perquè fins avui estava esperant el moment que una prova donés negatiu. El seu cas el volien investigar amb deteniment per si es tractés d’una nova variant, però el laboratori està saturat, explica la noia. Aquest divendres l’han trucat de nou des del CAP i li han comunitat que està “al límit de no contagiar” de manera que després del cap de setmana ja pot tornar a la feina. 

El seu cas, que és estrany, sorprèn la jove perquè ella tenia entès que les persones que havien tingut Covid-19 havien adquirit immunitat i havien d’esperar sis mesos abans de vacunar-se. Precisament aquesta setmana Salut ha canviat el protocol i permet que es vacunin els menors de 65 anys dos mesos després d’haver passat la malaltia. Fins ara se’ls feia esperar sis mesos. Fonts del CAP de Pallejà han confirmat a EL MÓN que aquest cas està en estudi, però que no poden revelar més informació. Les mateixes fonts apunten que encara es desconeixen molts aspectes sobre la Covid-19 i les seves diferents casuístiques.

Comentaris

  Tip 13/08/2021 3:19 pm
  Cal anar sempre amb màscara i deixar-se de romanços amb la immunitat de grup. Caldria el 90% de la Humanitat vaccinada i encara així amb les noves variants tampoc funciona. Màscara i distància social.
  Albert 13/08/2021 5:49 pm
  I no seria mes raonable pensar que la infecció i totes les conseqüències negatives són degudes a la vacunació? Com deia aquell: cap quantitat d’evidència no aconseguirà convèncer un Cov-idiota..
   artus 14/08/2021 12:38 pm
   Vaccins ja OBSOETS contra variants, amb un 1% de morts i complicacions qualsevol vaccí o medicament el interdirien ja... Havent Inmunitat Natural robusta, que dura, havent tractaments barats, eficaços (amagats, també els debats ...) Feu reserca ingredients, de POR

Nou comentari