El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
AstraZeneca garanteix que la vacuna no genera un especial risc de trombosi
  • CA

La companyia farmacèutica AstraZeneca ha assegurat aquest divendres que no ha trobat proves que la vacuna contra el coronavirus produeixi un especial risc de trombosi, després d’haver-se detectat casos en alguns països europeus de persones a les quals se’ls havia inoculat. De fet, diversos països han suspès l’ús de la vacuna Covid-19 d’AstraZeneca després dels informes sobre casos greus de coàguls de sang en persones que l’havien rebut.

“Una anàlisi de les nostres dades de seguretat de més de 10 milions de registres no ha mostrat evidència d’un major risc d’embòlia pulmonar o trombosi venosa profunda en qualsevol grup d’edat definit, el gènere, el lot o en qualsevol país en particular amb la vacuna”, ha dit un portaveu de la companyia. De fet, prossegueix, el número observat d’aquesta mena d’esdeveniments és significativament menor en els vacunats del que caldria esperar entre la població general.

La Conselleria de Salut de la Generalitat també ha retirat “per prevenció” 2.000 dosis de la vacuna d’un lot de AstraZeneca a l’espera d’un informe definitiu de l’Agència Europea del Medicament sobre els casos de trombosis.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: .... a març 12, 2021 | 17:49
    .... març 12, 2021 | 17:49
    Què han de dir. Oi? si juguen quantiosos beneficis
  2. Icona del comentari de: Jac jou a març 13, 2021 | 17:58
    Jac jou març 13, 2021 | 17:58
    Te lo juro por snoopy, pocavergonyes.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa