El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
AstraZeneca entregarà nou milions de dosis addicionals de vacunes a la UE
  • CA

La presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha anunciat aquest diumenge que la farmacèutica AstraZeneca lliurarà nou milions de dosis addicionals de la seva vacuna contra la coronavirus en les pròximes setmanes. “Pas endavant en vacunes. AstraZeneca lliurarà nou milions de dosis addicionals en el primer trimestre (40 milions en total) en comparació amb l’oferta de la setmana passada i començarà els lliuraments una setmana abans del previst”, ha apuntat Von der Leyen en Twitter. “L’empresa a més ampliarà la seva capacitat de fabricació a Europa”, ha afegit.

Divendres passat la Comissió Europea va autoritzar la comercialització a tota la UE de la vacuna contra la COVID-19 desenvolupada per AstraZeneca i la Universitat d’Oxford, que hores abans havia rebut el vistiplau tècnic de part de l’Agència Europea de l’Medicament (EMA) per a la seva administració en persones de més de 18 anys.

Aquesta vacunes és la tercera en rebre l’autorització condicional dins el bloc, després de les de BioNTech i Pfizer i la de Moderna, que van ser aprovades al desembre i a principis de gener, respectivament.

La Unió Europea es va reservar a l’agost l’accés a 300 milions de dosis de la vacuna d’AstraZeneca i Oxford (i la possibilitat d’adquirir altres 100 milions més), però l’autorització arriba en ple conflicte entre Brussel·les i la societat, que va anunciar la passada setmana que només podria lliurar un quart de les dosis promeses per al primer trimestre per problemes de producció.

Les explicacions que la companyia ha donat des de llavors no havien convençut a l’executiu comunitari, que ha exigit es respecti l’acordat, per exemple, enviat vacunes des de les plantes que el laboratori té al Regne Unit. A més, Brussel·les sospita que AstraZeneca ha venut a tercers països dosi produïdes a la UE i aquest mateix divendres ha posat en marxa un sistema de vigilància d’exportacions amb el que podria bloquejar els lliuraments de dosi fora de la UE si una farmacèutica no compleix amb les seves obligacions de subministrament.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Maria a febrer 01, 2021 | 00:20
    Maria febrer 01, 2021 | 00:20
    és impossible!
  2. Icona del comentari de: Toni a febrer 01, 2021 | 12:44
    Toni febrer 01, 2021 | 12:44
    El compromís era entregar 80 milions el primer trimestre. Ara, tal com està redactat l'escrit, sembla que aconseguir 40 milions sigui un èxit. Periodisme?
  3. Icona del comentari de: Gali Boadella Montserrat a febrer 01, 2021 | 17:55
    Gali Boadella Montserrat febrer 01, 2021 | 17:55
    AstraZeneca tambè ha fet un compromis amb Mexic. Es veritat que s esta produint entre Argentina i Mexic, per tant no sortira de la UE, pero quan llegeixo que no deixaran sortir vacunes fabricades a Europa m`esgarrifo, doncs demostra la nul.la capacitat d`empatia d`Europa per entendre els problemes i les necessitats d`un tercer mòn que ella han contribuit a generar, pagant les seves materies primas a preus injustos. La tal Ursula es de dretes, pero el "gobierno más progresista de la historia de España" no diu aquesta boca es meva. Hi ha moltes decisions que encobreixen genocidis.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa