Arxivada la denúncia pel desnonament “per error” d’una dona de 97 anys

Decisió polèmica. El jutjat d’instrucció número 2 de l’Hospitalet de Llobregat ha arxivat la denúncia per un desnonament que va deixar al carrer per error una dona de 97 anys a principis d’any. La comitiva es va equivocar de pis i tot i constatar l’error, la jutgessa descarta la via penal. Això sí, sense perjudici que l’afectada pugui optar per la civil. La comitiva va entrar al pis, va canviar el pany i va baixar al carrer alguns electrodomèstics per evitar una nova ocupació. La dona passava uns dies amb la família al·liena al que estava succeint al seu pis.

“De les declaracions prestades en seu judicial ha quedat evidenciat que no hi va haver negligència per part dels actuants, sinó que van desplegar la diligència que els era exigible però es va incórrer en un lamentable error”, diu la resolució. La jutgessa apunta que en arribar a l’edifici no hi havia identificació de cap dels residents, pel que van pujar a l’àtic i van veure una lletra A al replà. Van preguntar a una veïna i els va confirmar que era l’àtic primera. Segons la comitiva, quan van entrar la casa mostrava signes que no hi vivia ningú.

Entre setembre i octubre la Generalitat ha aconseguit aturar fins a 328 desnonaments previstos a través del programa ‘Reallotgem’. Així es desprèn d’una carta del secretari d’Habitatge i Inclusió Social, Carles Sala, a la regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Barcelona, Lucía Martín. Segons la missiva, són 328 casos aturats dels 570 casos de desnonament d’ofideute i de la Mesa d’Emergències que gestiona la Generalitat. D’aquests que s’ha aconseguit suspendre, 78 ja han signat l’adhesió individual i, per tant, ja hi ha el compromís del propietari per aquell habitatge en concret. Pel que fa al nombre de grans tenidors adherits al programa, hi ha l’adhesió genèrica de 36 grans tenidors.

Comentaris

  X2 Novembre 12, 2021 | 16:05
  El jutge i els paios que van fer aquesta gran cagada, haurien de ser a la presó. Es inadmisible arxivar això
  Català Novembre 12, 2021 | 17:17
  A més de criminals, ineptes i barruts.
   Andorrà Novembre 12, 2021 | 17:36
   La cúpula de la justícia espanyola, hereva del franquisme, la qual no va fer ni ha fet encara cap transició, és això i és així. Res de nou.
  Català Novembre 12, 2021 | 17:17
  A més de criminals, ineptes i barruts.
  fat boy Novembre 12, 2021 | 17:47
  El dia que li passi a la jutge o a la seva mare ja ho veurem si es queda tan fresca. Segur que els condemnen a ser penjats, arrossegats i esquarterats com a minim.
  Tano Novembre 12, 2021 | 19:32
  Quina Justícia tenim. Fot fàstic.
  TOM Novembre 12, 2021 | 21:01
  Aquesta senyora no sap en quin pais esta vivint, si fa massa soroll amb el seu cas encara la culpable de tot l'enrenou algun jutge de torn dira que es ella mateixa........quin absurd totplegat.
  FRAN BCN Novembre 12, 2021 | 23:02
  Però quina barra.xd, i a ningú li.cau la.cara de vergonya?. Entenc la gent q fa la justicia pel seu compte...
  Lurdes Novembre 13, 2021 | 13:36
  En un estat de dret ple, i en nom de la llei, això és inadmissible.

Nou comentari