Arran llança un nou manual sobre com ocupar un pis

El llibret detalla com obrir diversos tipus de panys, com es punxa l'electricitat o quins delictes es poden imputar

Arran ha llançat un nou manual que dona claus sobre com ocupar un pis per combatre la crisi d’habitatge entre els joves. L’organització presenta el llibret, que renova l’edició del 2014, per “defensar l’ocupació com un mitjà i una eina col·lectiva per l’emancipació juvenil”. El manual especifica com organitzar l’entrada a un pis buit, recull les eines i les tècniques per obrir diversos tipus de panys i finestres o com es punxa el subministrament elèctric o d’aigua. També explica com esbrinar si hi ha alarmes o com actuar davant una “visita policial”. Finalment, repara en els aspectes jurídics i els delictes que podrien anar associats a una ocupació, com usurpació, violació de domicili o desobediència, i les penes o multes que comporten.

El manual detalla pas per pas com fer una okupació. Comença amb l’elaboració d’un mapatge de pisos, com detectar quins estan buits i també com obtenir informació sobre la propietat. Així, expliquen que cal fer un cribratge dels habitatges que s’han detectat buits “d’acord amb els principis polítics, econòmics i jurídics”. 

Sobre com organitzar l’entrada, hi ha un apartat on es donen consells sobre com trencar els vidres per accedir a l’habitatge sense fer soroll, o altres idees per entrar-hi, com consultar per Google Maps com és el terrat, escalar-hi i despenjar-se pel pati interior fent ràpel.

Arran apunta que només 2 de cada 10 joves poden emancipar-se i qua ho fan “a costa de més del 60% del salari”. Per tot plegat, defensen l’ocupació com a eina per a l’emancipació juvenil en un moment on l’increment de l’atur juvenil i les feines precàries dificulten accedir a un habitatge digne.

Comentaris

    fat boy 19/01/2021 1:55 pm
    I no expliquen com es poden llencar coctels molotov contra les propietats dels membres d'Arran o dels seus parents?.

Nou comentari