Argimon veu inviable vacunar els membres de les meses per manca de temps

El secretari de Salut Pública reitera que celebrar les eleccions el 14 de febrer "no és el millor moment"

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, afirma en una entrevista a ‘La Vanguardia’ aquest diumenge que no veu viable poder vacunar els membres de les meses per a les eleccions del 14 de febrer. Argimon argumenta, en primer lloc, que caldria tenir el llistat dels membres de les meses i que ara no es té, i que tot i així seria “pràcticament impossible” complir amb els terminis de la vacunació, que consisteix en dues dosis. A més, avisa que s’invertirien les prioritats de vacunació, que han estat “molt exposades i molt debatudes”. “El fet de formar part d’una mesa no hi entrava”, assenyala Argimon, que reitera que celebrar les eleccions el 14-F no és “el millor moment des del punt de vista de la salut pública”.

Argimon calcula que en el dia dels comicis poden haver-hi uns 25.000 infectats que “no haurien de sortir de casa”. “No per la seva salut sinó per la de la ciutadania”, puntualitza el secretari de Salut Pública, que adverteix que cada una d’aquestes persones té uns quatre contactes directes de mitjana. “Estem parlant de més de 100.000 persones, per tant no és el millor moment”, insisteix en entrevista que publicarà ‘La Vanguardia’ aquest diumenge.

El secretari de Salut Pública també recorda que votar és un dret fonamental per a les persones que durant aquelles dates estaran contagiades o siguin contactes directes i per això proposa que, si s’endarrerís la convocatòria, es preveiessin “altres mecanismes no previstos a la llei”, com votar des de casa per a la majoria dels casos.

Dijous passat, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va decidir mantenir la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions del 14-F, tot i que emetrà la decisió final al voltant del 8 de febrer en plena campanya. Davant aquest escenari incert, els partits han tornat a activar la maquinària electoral comptant que els comicis seran a mitjans de febrer, i no el 30 de maig com pretenia el Govern a l’espera d’un millora de la situació epidemiològica.

L’endemà, l’alt tribunal va remarcar que hi ha un “interès públic intens” de celebrar les eleccions el 14-F perquè hi ha una situació de “bloqueig” i de “precarietat institucional que afecta la legitimació del Govern”, tenint en compte que no hi ha president i que el Parlament està dissolt. En la resolució que argumenta per què ha decidit mantenir la suspensió cautelar del decret que ajorna les eleccions, els magistrats subratllen que no hi ha un confinament general que pugui impedir la participació electoral.

Comentaris

  Ramon 24/01/2021 8:38 am
  Se sol cometre l'equivocació de dir que abans els socialistes assassinaven amb calç viva. En realitat, la calç viva només era per fer desaparèixer els cadàvers dels que assassinaven torturant-los en, expressió socialista de l'època, "habitaciones donde no rige el estado de derecho".
  Marta Feliu 24/01/2021 7:34 am
  En un matí es vacunen tots. Nomes sabeu matar, criminals, fills de Verges.SS
  Carles 24/01/2021 7:08 am
  Es una pena que el Sr. Argimon s'hagi contaminar ja del esprit dels politics professionals. No es de rebut que la excusa sigui: "com no estava previst en el protocol docs no es vacuna". Si per una quesito excepcional, i unes elecciones al Parlament ho son, es canvia el protocol amb consens de les forces parlamentaries i es vacuna als membres de els meses electoral. Si no tens les listes dels membres de les Meses es demanen als Ajunament quer ells si les tenen , Ah, i del 24 de gener al 14 de febrer van 22 dies mira per on el temps per posar la primera i la segona dosisi. Tot plegat ja fa fastic. Jo per respecte sanitari als members de la meva Mesa electoral (que no se qui son) no anire a votar.
   jacqme de Montpeller 24/01/2021 11:26 am
   En Carles té raó. Els membres de les meses poden rebre les dues dosis si comencen la setmana vinent -rebre la segona una setmana abans no és tan greu per al rebot immunològic -pregunte-ho als immunòlegs. D'altra banda, a Israel han demostrat que la probabilitat d'infectar-se després de rebre la primera dosi és només del 30% respecte als no vacunats (100%), i al Regne Unit només donen una dosi a més gent, de moment, fent-los esperar fins a 12 setmanes (o més) per a la segona. Aquí passa que van perduts. Els volen fer un test als col.legis electorals, i si son negatius, a esperar que surtin de casa per votar malalts i contactes per infectar-los, i entre 72 i 96 hores ja seran positius.
  Juli 24/01/2021 6:33 am
  Fals argimon, es ben possible vacunar. Tip de pocavergonyes d'erc, pareu de matar, ineptes
  Doctor Strangelove 23/01/2021 10:53 pm
  El que és inviable són personatges tòxics com aquest. Però qui coi li ha permès al paio aquest tenir un càrrec. És com si agafes al primer homeless i el fots de president de la Gene! Ai perdó, que ja hi van fotre al tal Torra! Doc.
   Doctors x auxiliars 23/01/2021 11:48 pm
   Amb voler ser inteligent no ni ha prou per ser-ho, s’ha de demostrar... i copian paraules de la Wikipedia i comentaris d’altra gent no arribaràs mai...
  Qüestió de temps. 23/01/2021 10:03 pm
  Però jo VOTARÉ INDEPENDÈNCIA, encara que sigui l'últim que faci. I com jo la meva família. I a veure si d'una vegada els NOUS polítics que entrin es posen al nostre costat, al del POBLE CATALÀ. No pas com aquest interí d'ara.
  XD! 23/01/2021 10:00 pm
  Aixó pretèn ser una massacre xenòfoba als catalans auspiciada per la injustícia dels cervells españols malmesos i pútrids. Polítics catalans, què us heu begut l'enteniment secundant aquesta malifeta inhumana i genocida? Cal pertanyer a España per aixo, per acabar així? Ens pagaran l'enterrament, potser? I l'INRI més vomitiu és que el ministro de sanidad español s'estima més que ens pelin que que ens curin. Tot per 155 vots ronyosos que tindrà aquest saboc. I ULL, PODER JUDICIAL I LEGISLATIU, QUE TOT TORNA...COSES DEL KARMA.
   vado 24/01/2021 4:38 am
   Els unics que donen suport aquesta decuisió del TSJC és el PSC.

Nou comentari