Argimon refreda les expectatives de descomptes per a espectacles a canvi de vacunar-se

El conseller de Salut diu que s'ha de valorar l'esforç que es dedica i el benefici que se'n treu

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha refredat aquest divendres les expectatives que aquesta setmana s’han aixecat respecte a prossibles incentius per estimular la vacunació en aquells grups d’edat on s’ha contemplat una frenada, concretament entre els 20 i 29 anys. Arigmon ha comentat que són “molts els esforços” que s’han de destinar per incentivar aquesta vacunació en determinats grups i cal valorar “els beneficis” que pot reportar l’actuació. En definitiva, el conseller ha vingut a dir que es podrien estar dedicant esforços per estimular la vacunació i que els punts percentuals de més que en la cobertura vacunal tampoc serien espectaculars.

Aquesta setmana, en una entrevista a Catalunya Ràdio, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, va dir que s’estaven estudiant possibles actuacions, entre les quals descomptes per anar al teatre o concerts per a les persones que es vacunessin. Ara bé, va dir que s’havia de mirar que no suposés una discriminació per les persones que ja s’han vacunat.

Experts consultats per EL MÓN han asssegurat també aquesta setmana que Catalunya estaria arribant al seu sostre vacunal ben aviat. Alguns han dit que el 80% de pauta completa podria ser el sostre, si bé Salut confia poder arribar al 85 o 90%. Aquests experts també han incidit en la necessitat d’aplicar incentius i estratègies diferenciades per cada col·lectiu. Un estudi a Alemanya ha demostrat que les incentius poden augmentar un punts percentuals la cobertura vacunal. Argimon ha dit que quan hi hagi alguna decisió presa en aquest sentit es comunicarà.

Comentaris

  falco 10/09/2021 3:18 pm
  De descompte i bonificacions perque es vacunin , res de res. A veure aquesta franja de 20/40 anys, els seus pares a la majoria els han vacuntat de tot el que es vacuna quant ets petit. Per altre costat alguns segur que son pares i hauran fet el mateig amb els seus fills. A partir d'aqui el que no esd vacuni es llire del tot per fer el que vulgui, pero clar mentres no afecti al demes. El que agafi el covid ( i ojala que mai ho agafin), els que ens hem va unat no tenim que pagar rl elevadisim cost que representa entrar al hospital o pitjor a la UCI. ¿Oi que ha sigut ell que no ha volgut? doncs que asumeixi les consecuencies i pagui el cost de estar al hospital. A Alemanya ja ho estan fent
   Quin tros d'ase! 10/09/2021 4:24 pm
   I al que tingui un accident per agafar el cotxe tampoc, ell s'ho ha buscat. I el que tingui un atac de cor per no fer més exercici igual. I al que tot i la vacuna també vagi a la UCI, tampoc, per no haver-se posat una tercera dosi, i... Que et penses que els no vacunats no paguen impostos pel dia que a tu t'hagin de tractar a la unitat de psiquiatria?
  Més espectacle no, gràcies! 10/09/2021 4:26 pm
  Quin millor espectacle que el que ens ofereix la conselleria amb les seves bestieses i canvis de criteri habituals?
  Moncho 10/09/2021 8:50 pm
  Falco saps el que et dic que em pots besar el cul sub...
  Airausu 10/09/2021 11:23 pm
  El HC Argimon ens hauria d'explicar si es vacuna al 100% de la població, com es compararà la població vacunada amb la població control a nivell d'efectes adversos?? En cap experiment s'elimina el grup control. Mai. Per què no us interessa tenir gent sana sense vacunar?

Nou comentari