Argimon recorda que els “botellots són un problema d’ordre públic d’abans de la COVID”

El conseller apunta modificacions de les restriccions

“Un problema d’ordre públic”. Així ha definit el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, la situació i la polèmica creada arran dels “botellots” dels darrers dies. De fet, ha remarcat que “ja existien abans de la COVID” i per tant és “responsabilitats de tots”. En declaracions des de la inauguració de la 53ena edició de la Universitat Catalana d’Estiu, celebrada aquest matí a Prada (El Conflent), Argimon també ha apuntat que la comissió delegada del Govern per la COVID té aquesta tarda una reunió on debatrà el manteniment de les restriccions o incorporar-ne de noves, com la modificació dels confinaments, per tal que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya pugui avalar-les o no, a finals d’aquesta setmana. Per altra banda, també ha tornat a animar a la vacunació com a gran remei de la pandèmia, que ha descrit com un “gran exemple de solidaritat”.

Argimon insisteix que el confinament nocturn és una mesura que depèn del TSJC perquè és una “restricció de drets molt important”. “Des del punt de vista epidemiològic restringir les interaccions que es poden donar a hores de la nit és molt important, però els drets i llibertats li pertoca al TSJC”. “Aquesta tarda ho discutirem, hem d’analitzar bé els pros i contres, però des del punt de vista epidemiològic la restricció horària és important perquè a les dues, les tres o les quatre del matí, hi ha més relax i la mascareta està on no hi ha d’estar”, ha argüit. Per tant, Argimon apunta que o bé es demanarà pròrroga de les restriccions o una modificació de les mesures al TSJC.

El conseller Josep Maria Argimon, abans de la seva participació en la inauguració de la 53 edició de la UCE/Josep Maria Muntaner

En aquesta línia, Argimon ha entrat en el debat de la polèmica sobre l’increment dels botellots sobretot a la Costa Brava. “És un problema més d’ordre públic que des del punt de vista epidemiològic no en correspon a mi, i no és bo, perquè és un tipus d’ interacció que moltes vegades es va sense mascareta o sense distància, i l’hem viscuda fa cosa d’un mes i mig”, ha reblat. Tot i això, Argimon ha deixat clar que no es treu les puces de sobre i no passa la pilota a la conselleria d’Interior. “La responsabilitat és nostra, tenim com a societat la tendència a mirar de reüll un a l’altra, això és d’Interior o això és de Salut… i evidentment el Govern té tota la responsabilitat del món, perquè per alguna cosa governa”, ha advertit. “Els botellots o les rave és una qüestió que cadascú ha de pensar si és el nostre model de societat“, ha emmarcat.

Ara bé, sí que ha volgut emfatitzar que “recorda que les botellots no venen de la COVID, estaven molt abans!”. “A la Barceloneta, els veïns de tota la vida de la Barceloneta patien estius amb molta festa, és un tema social, i no se soluciona només des de la conselleria d’Interior o de la Salut, i això amb la COVID s’ha vist molt clar, els serveis sanitaris entrem quan la persona s’ha contagiat, abans és una responsabilitat nostra i això és el que fa difícil el control de la malaltia”, ha aclarit.

Comentaris

    Porc rural 16/08/2021 1:28 pm
    Pareu de dir Botellot, rucs!

Nou comentari