El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon reclama al govern espanyol ampliar l’ús de la vacuna d’AstraZeneca
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha informat aquest dimarts que el Departament de Salut ha reclamat al govern espanyol per carta que permeti utilitzar la vacuna d’AstraZeneca a persones de fins a 65 anys. El ministeri de Sanitat va aprovar que es fes servir en persones de fins a 55 anys.

Argimon ha considerat que cal “obrir la franja d’edat” vist el resultat en altres països on s’està fent servir sense límit d’edat, com el Regne Unit, i els estudis que s’estan fent a Estats Units.

Salut està fent servir la vacuna per a grups de persones de col·lectius essencials (professorat, mossos, bombers, Protecció Civil i sanitaris que no estan a primera línia).

Argimon ha dit que una persona de 55 i una de 65 immunològicament tindrà la mateixa reacció que una de 64. “En persones més grans la reacció pot ser molt diferent, però de 55 a 64 anys no hi ha diferència”, ha afegit el secretari de Salut Pública.

Argimon ha reclamat la revisió al ministeri de Sanitat perquè “estem privant a molta gent d’aquesta vacuna, que és eficaç i a la vegada crec que hi ha problemes logístics que podríem alleugerir”.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Narcís a març 02, 2021 | 19:34
    Narcís març 02, 2021 | 19:34
    La hi prengui vosté ( per què no la Jenssen ? ) ! PD : no diuen percentatge baix i efectes secundaris .. què passa amb persones tractades de dolències .. no els hi serà un afegitó més ? O un cop traspassat hom dirà allò de ' tenia anomalíes prèvies ' ( així .. culpa d'ell morir-se ! ) ?
  2. Icona del comentari de: Narcís a març 02, 2021 | 19:52
    Narcís març 02, 2021 | 19:52
    No m' estranyaria gens ni mica molts xarressin pro l' astra . . . i s'hi posessin la Moderna ! PD : com hom pot parlar tan segur quan amb gent d' aquesta edat no hi ha proves .. i menys concluents !
  3. Icona del comentari de: Narcís a març 02, 2021 | 20:38
    Narcís març 02, 2021 | 20:38
    Què passa amb aclaparadora majoria de treballadors àdhuc no treballadors o desinformats .. que mai per mai els han manat proves preventives .. i ara puguin patir malaltia que bé és poguessin haver evitat ? PD : aquest estat n' és ple d'abandonats mèdicament pel que fa a ' prevenció ' així que ara suma'ls-hi més anys al damunt i . .. . . amb una vacuna amb aquestes perspectives !

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa