Argimon reclama al govern espanyol ampliar l’ús de la vacuna d’AstraZeneca

Salut creu que s'ha de poder utilitzar en persones fins als 65 anys com a mínim

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha informat aquest dimarts que el Departament de Salut ha reclamat al govern espanyol per carta que permeti utilitzar la vacuna d’AstraZeneca a persones de fins a 65 anys. El ministeri de Sanitat va aprovar que es fes servir en persones de fins a 55 anys.

Argimon ha considerat que cal “obrir la franja d’edat” vist el resultat en altres països on s’està fent servir sense límit d’edat, com el Regne Unit, i els estudis que s’estan fent a Estats Units.

Salut està fent servir la vacuna per a grups de persones de col·lectius essencials (professorat, mossos, bombers, Protecció Civil i sanitaris que no estan a primera línia).

Argimon ha dit que una persona de 55 i una de 65 immunològicament tindrà la mateixa reacció que una de 64. “En persones més grans la reacció pot ser molt diferent, però de 55 a 64 anys no hi ha diferència”, ha afegit el secretari de Salut Pública.

Argimon ha reclamat la revisió al ministeri de Sanitat perquè “estem privant a molta gent d’aquesta vacuna, que és eficaç i a la vegada crec que hi ha problemes logístics que podríem alleugerir”.

Comentaris

  Narcís 02/03/2021 8:38 pm
  Què passa amb aclaparadora majoria de treballadors àdhuc no treballadors o desinformats .. que mai per mai els han manat proves preventives .. i ara puguin patir malaltia que bé és poguessin haver evitat ? PD : aquest estat n' és ple d'abandonats mèdicament pel que fa a ' prevenció ' així que ara suma'ls-hi més anys al damunt i . .. . . amb una vacuna amb aquestes perspectives !
  Narcís 02/03/2021 7:52 pm
  No m' estranyaria gens ni mica molts xarressin pro l' astra . . . i s'hi posessin la Moderna ! PD : com hom pot parlar tan segur quan amb gent d' aquesta edat no hi ha proves .. i menys concluents !
  Narcís 02/03/2021 7:34 pm
  La hi prengui vosté ( per què no la Jenssen ? ) ! PD : no diuen percentatge baix i efectes secundaris .. què passa amb persones tractades de dolències .. no els hi serà un afegitó més ? O un cop traspassat hom dirà allò de ' tenia anomalíes prèvies ' ( així .. culpa d'ell morir-se ! ) ?

Nou comentari