El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon rebutja la idea de multar les persones que no es vacunin

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha descartat que sigui necessari traslladar a Catalunya el model de la Xunta de Galícia de sancionar persones que no es vacunin sense una justificació. “La vacunació a Catalunya està sent molt ben acceptada per tots els col·lectius, encara haurem de seduir més per aquesta via més que no pas per la modificació de la Llei de Salut Pública, cosa que en aquests moments no necessitem”, ha dit Argimon.

El doctor ha comentat que, en canvi, el que “sí necessitem és vacuna, perquè la que ens arriba la punxem i la posem al braç”. Ha rebutjat “gesticular en aquesta direcció”, en referència a fer canvis legislatius per multar qui no se la posi.

Actualment Salut està vacunant el col·lectiu de persones amb gran dependència, format per més de 31.000 persones. De gran dependents se n’han vacunat uns 5.200 i falten dues o tres setmanes per completar aquest grup. Al mateix temps, es fa la vacunació a persones de més de 80 anys a casa seva. Es tracta d’unes 43.900 persones, de les que se n’han fet 1.800 i es farà “progressivament”.

Quedarà un altre col·lectiu major de 79 anys, de més de 363.000 perones. L’estratègia aquí dependrà de les vacunes que es rebin. Al ritme de rebuda actual es tardaria un mes o dos, ha explicat la sots-directora general de Promoció de la Salut, la Carmen Cabezas.

D’altra banda, Cabezas ha dit que quan s’acabi de vacunar el personal essencial amb el vaccí d’AstraZeneca, per a menors de 55 anys, es començarà a vacunar el grup d’entre 45 i 55 perquè són els “de més risc”. En les properes setmanes, ha explicat Cabezas, s’anunciarà aquest inici de vacunació més massiva, de centenars de milers de persones i és quan s’hauran de fer servir espais emblemàtics. “S’baurà de fer una estratègia selectiva”, ha dit la doctora, sense entra en detalls.

Tant Argimon com Cabezas han advertit que les persones aniran rebent una comunicació dels seus CAPs quan els toqui vacunar-se. Una comunicació que pot ser a través de missatge SMS o trucada.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: mike a febrer 23, 2021 | 18:49
    mike febrer 23, 2021 | 18:49
    som el país del lliri
  2. Icona del comentari de: fat boy a febrer 23, 2021 | 19:22
    fat boy febrer 23, 2021 | 19:22
    Multar-los no, pero si ho enganxen i no s'han volgut vacunar passar-los la factura del tractament, aixo si.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa