Argimon preveu mantenir el toc de queda més de tres setmanes

Argimon ha precisat que en una setmana es podrà observar algun fruit del toc de queda nocturn

El conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dilluns que preveu mantenir el toc de queda nocturn, entre la 1 i les 6 de la matinada en 161 municipis catalans, més de tres setmanes per a poder baixar la incidència dels afectats per la pandèmia de coronavirus.

En una entrevista en la Cadena Ser recollida per Europa Press, ha precisat que en una setmana es podrà observar algun fruit del toc de queda nocturn, “però per a poder baixar aquesta incidència es necessita més d’una, dues i tres setmanes“. El que no preveu ampliar el conseller és la llista dels municipis afectats per aquesta mesura, al·legant que ja van exigir requisits “bastant estrictes”.

Després del cap de setmana, el conseller ha constatat que ja s’aprecia un lleuger descens de contagis en totes les edats, sobretot entre els més joves, i creu que el confinament nocturn pot ajudar a reduir els contactes entre aquest col·lectiu “encara que també és cert que poden seguir en l’entorn més privat”.

Després de considerar que no va ser un error eliminar l’obligatorietat de portar màscara, ha recalcat que això ha d’aplicar-se quan un va només o acompanyat de la seva bombolla, però no en altres casos.

“No podem fiar-ho tot a la bata blanca. Ens equivoquem. Cal evitar els contagis”, ha reclamat Argimon, després d’advertir que les vacunes no són 100% efectives, i ha afegit que gran part dels ingressats en hospitals o en les UCI són persones no vacunades o que no tenien la pauta completa.

Nou comentari