Argimon posa Terres de l’Ebre en alerta: “Podem tenir una situació que no agradaria a ningú”

200 treballadors dels 500 que té l’empresa de Roquetes on s’ha declarat un brot han donat positiu en Covid-19

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dijous que el brot de Covid-19 localitzat en una empresa de 500 treballadors a Roquetes (Terres de l’Ebre) és “important” i se li  ha de “posar molt el focus perquè no es descontroli”. Argimon ha explicat que 200 treballadors de l’empresa han donat positiu i hi comença a haver positius entre els contactes estrets.

De moment no ha avançat que s’hagin d’aplicar mesures severes, però ha estat taxatiu a l’hora d’advertir que “és important fer bé els aïllaments” perquè “sinó podem tenir una situació que a ningú ens agradaria. Salut començarà a fer cribratges a població escolar i docents de les escoles de Tortosa.

Argimon ha manifestat que la taxa d’infecció a Terres de l’Ebre, malgrat el brot de Roquetes, no és superior a la mitjana de Catalunya, però s’ha de tenir en compte que amb menys de dues setmanes s’ha multiplicat gairebé per dos. “Això ja és un criteri per si sol a valorar”, ha apuntat el secretari. Això, ha afegit, no vol dir que s’hagin de prendre mesures restrictives, però sí actuacions que permetin anar trencant cadenes de transmissió.

A banda de Terres de l’Ebre, Argimon també ha destacat la situació a Vic i Manlleu, on aquesta setmana s’han establert noves mesures, però ha recordat que en termes generals la situació a Catalunya és d’una “estabilitat tensa”.

Reitera les crítiques a Madrid

En la compareixença d’aquest dijous, Argimon ha reiterat la necessitat que la Comunitat de Madrid prengui mesures per tal de contenir el virus, sobretot pel que fa a la mobilitat. En aquest sentit, el secretari de Salut Pública ha explicat que “tres brots mal controlats et fan passar de verd a vermell en un tres i no res i això ens pot passar a Catalunya i a qualsevol lloc” perquè “una gestió eficient no t’assegura res”. Ara bé, ha advertit, “una cosa sí és segura, si no prens decisions sí que tindrem problemes”.

Nou comentari