Argimon: “Les mesures serviran per frenar l’escalada, però no doblegarem la corba”

El secretari de Salt Pública admet que el creixement de l'epidèmia supera les previsions que tenia el Govern

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha comparegut aquest dijous per comentar la situació epidemiològica de Catalunya i ha advertit que les noves mesures restrictives no serviran per doblegar la corba, “tant de bo m’equivoqui i ho aconseguim, però en principi les mesures serviran per frenar l’escalada”.

Argimon ha relacionat la situació de Catalunya amb la de la resta de països d’Europa, on s’estan prenent mesures restrictives. “Està gran part d’Europa en aquesta situació”, ha remarcat.

El secretari de Salut Pública ha incidit en el fet que cal frenar la mobilitat social. En aquest sentit, Argimon ha demanat: “Abans de moure’ns pensem si és necessari o no, pensant en totes les persones que pateixen les conseqüències, els que tenen Covid-19 i els que no, pensant en els sanitaris, la gent està realment canada i no podem fiar-ho tot a l’entorn assistencial”.

Argimon ha subratllat que l’epidèmia ha crescut a Catalunya d’una manera que ha superat les previsions que tenien i que la tensió del sistema és màxima. Els ingressos a UCIs ha augmentat més d’un 30% en dues setmanes.

Tests antígens, en breu

D’altra banda, Salut començarà a distribuir a finals d’aquesta setmana el milió de tests antígens que han de servir per augmentar la capacitat de diagnòstic de Covid-19 a Catalunya, ha explicat Argimon.

Argimon ha afirmat que distribuir no vol dir posar en marxa perquè cal una “logística organitzativa” als centres perquè les persones a qui se’ls fa s’han d’esperar 15 minuts per obtenir el resultat.

Aquest tipus de tests podrà substituir proves PCR sempre sota criteri clínic i això “alliberarà capacitat per fer PCR”. Argimon ha reiterat que el que s’està buscant és “agilitzar la presa de mostres”. Al llarg de la setmana vinent es començarien a utilitzar.

Nou comentari