El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon afirma que la mascareta als exteriors “no té gaire sentit”
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon ha reconegut aquest dimecres que continuar amb l’obligatorietat de portar mascareta en espais exteriors “no té gaire sentit”. Aquestes declaracions han arribat un dia després que el govern espanyol doni llum verda al decret-llei que recull totes les normes d’ús de la mascareta. Argimon ha criticat la mesura perquè considera que han de tractar de “normalitzar la vida i conviure amb el virus” sempre que la variant predominant sigui de les mateixes característiques que l’actual, és a dir, amb una alta transmissibilitat però amb menys gravetat.

El drecret-llei ha estipulat que l’ús de mascaretes és obligatori per a les persones de sis anys en qualsevol espai tancat o a l’aire lliure d’ús públic o que es trobi obert al públic, així com en els mitjans de transport públics. D’aquesta manera, la nova normativa també ha afirmat que l’excepció d’aquesta regla són alguns esports individuals o col·lectius en els quals es pugui mantenir la distància de seguretat d’un mentre i mig. Tot i això, aquestes mesures podrien tenir alguna classe de “flexibilitat”, ja que a Catalunya més del 80% de la població està immunitzada d’una manera o d’una altra.

En la compareixença d’aquest matí, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ha explicat que les mascaretes encara tenen molta utilitat en espais interiors i “garanteixen millor la seguretat”, tot i això també ha reconegut que la mascareta en exteriors té una efectivitat molt més reduïda. Uns arguments que Agimon ha compartit tot afegint que “la Covid ha de ser normalitzada”, i per tant, hi ha mesures que no cal que es quedin. La secretària de Salut Pública també ha explicat que les mesures s’acabaran de debatre en el Consell interterritorial del Sistema Nacional de Salut, on participen els representants del Ministeri de Salut i les comunitats autònomes.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: . a febrer 02, 2022 | 17:09
    . febrer 02, 2022 | 17:09
    Depent.
  2. Icona del comentari de: ciutadà a febrer 02, 2022 | 17:48
    ciutadà febrer 02, 2022 | 17:48
    Serveix només per a evitar la difusió de gotetes de saliva al tossir o estornudar, com molt bé saben els països asiàtics - Xina i Japó. Però també serveix per a demostrar el domini dels polítics damunt el Poble.
    • Icona del comentari de: . a febrer 02, 2022 | 22:07
      . febrer 02, 2022 | 22:07
      Quina bajanada la segona part del teu comentari. A quin "domini" es refereixes ?
    • Icona del comentari de: Al comentarista babau a febrer 02, 2022 | 22:09
      Al comentarista babau febrer 02, 2022 | 22:09
      "Però també serveix per a demostrar el domini dels polítics damunt el Poble." Això que és ? Un concurs d'animalades ? O ets un "ciutadà" del partit de Rivera ?
  3. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu a febrer 02, 2022 | 18:56
    Josep Pagès i Canaleta el Avi Culer de Cardedeu febrer 02, 2022 | 18:56
    Lo que no va tenir SENTIT VA SER POSAR "EL TOC DE QUEDA " A CATALUNYA ..Tancar EL OSI NOCTUR . Per què ELS CONTAGIS BAN PUJAR MOLT a tot Catalunya IGUALMENT . Retirar EL PASSAPORT COVID , es fer PUJAR ELS CONTAGIS . Altres paisos MANTENEN EL PASSAPORT COVID ..Per algu sera per que funciona fa la seva feina . ..LA MASCARETA EXTERIOR Funciona cuan no es mente la distancia o ja molta gent molt junta .. SI EL CONSELLER NO ENTIENDE Esto que PREGUI JA ..Lo que LES POLICIAS tindrien que fer POSAR MULTES QUI NO ES POSA LA MASCARETA Aquesta es la seva feina .
  4. Icona del comentari de: JOSEP a febrer 02, 2022 | 18:56
    JOSEP febrer 02, 2022 | 18:56
    Lo que no va tenir SENTIT VA SER POSAR "EL TOC DE QUEDA " A CATALUNYA ..Tancar EL OSI NOCTUR . Per què ELS CONTAGIS BAN PUJAR MOLT a tot Catalunya IGUALMENT . Retirar EL PASSAPORT COVID , es fer PUJAR ELS CONTAGIS . Altres paisos MANTENEN EL PASSAPORT COVID ..Per algu sera per que funciona fa la seva feina . ..LA MASCARETA EXTERIOR Funciona cuan no es mente la distancia o ja molta gent molt junta .. SI EL CONSELLER NO ENTIENDE Esto que PREGUI JA ..Lo que LES POLICIAS tindrien que fer POSAR MULTES QUI NO ES POSA LA MASCARETA Aquesta es la seva feina .
  5. Icona del comentari de: És perjudicial a febrer 02, 2022 | 22:19
    És perjudicial febrer 02, 2022 | 22:19
    Portar la mascareta a l'exterior és per deixar tranquils els analfabets funcionals, i per perjudicar a la majoria dels que la porten. Ni se m'acudeix.
    • Icona del comentari de: Al comentarista perjudicial a febrer 03, 2022 | 11:52
      Al comentarista perjudicial febrer 03, 2022 | 11:52
      Ets un tros de quòniam com una casa, per a començar solament cal tenir sentit comú per a capir que si hom es cobreix la boca i el nas té menys possibilitats de que hi entrin patògens de qualsevol mena i en qualsevol circumstància (és clar menys si està sol en plena natura). Pel que fa l'ús de la mascareta a l'exterior s'entén que és en espai exterior "urbà", als ignorants perepunyetes tot se us ha de donar mastegat; quan hom surt de casa generalment és per a anar a un lloc tancat farmàcia, transport públic, feina, botigues... llocs interiors on cal dur mascareta i doncs, millor dur-la ben col·locada en comptes de rebregar-la durant uns minuts; és evident que no es pot xifrar la quantitat de persones que no s'han contaminat amb el SARS-CoV gràcies a la mascareta, però, qualsevol persona una mica observadora pot adonar-se de quants casos de grip (malaltia respiratòria vírica que s'encomana fàcilment d'una persona a una altra) va conèixer l'hivern 2020-2021 i l'actual.
      • Icona del comentari de: @ Perjudicial a febrer 03, 2022 | 13:01
        @ Perjudicial febrer 03, 2022 | 13:01
        És clar, no dur mascareta no és gens "perjudicial"... sobretot si la resta la duen ben col·locada. Hi ha comentaristes anti-tot que foteu molta pena, vergonya i a sobre us creieu reis del vostre "Mambo". Aquesta passa de ximpleries del segle XXI esperem que no s'encomani gaire i que sigui això una passa que duri el menys possible, tal i com ho fou la legislatura de l'inefable trumpisme als Estats Units d'Amèrica durant 4 maleïts anys.
  6. Icona del comentari de: Josep Pagès i Canaleta el AVI CULER DE CARDEDEU .... a febrer 03, 2022 | 11:12
    Josep Pagès i Canaleta el AVI CULER DE CARDEDEU .... febrer 03, 2022 | 11:12
    LA MASCARETA Dintra un lloc tancat o el aire lliure , SI SERBEIX Si se la posesin tots i totes FARIA BAIXAR I MOLT ELS CONTAGIS DEL CORONAVIRUS . I Tal Vegada FERIA BAIXAR ELS CONTAGIS DE LA GRIPE .. Mireu si fa servei portar posada LA MASCARETA y en preno INVIERNO TE PROTEJE DEL FRIO . Que voleu mes una cosa tan barata y que haga tanta utilitat FA MES SERVEI UNA MASCARETA Que tot el Govern Català o EL PARLAMENT CATALÀ .. LA MASCARETA Per mi es molt mes UTIL QUE MOLTS POLITICS ... EL PASSAPORT COVID El ban fer PER ANIMAR ALS ANTIVACUNES a ques posesin LA VACUNA i evitar Contagis ES UN FET ..
    • Icona del comentari de: Xeix a febrer 03, 2022 | 13:24
      Xeix febrer 03, 2022 | 13:24
      Cal ésser tant enrevessat i cerca-raons ? Avi dediqueu-vos a una altra cosa i aprofiteu que sou a Cardedeu per a eixir a passejar per la natura del Vallès (no hi ha res com el Vallès) i airejar-vos. És evident que des fa gairebé dos anys vivim una pandèmia que ens concerneix i en afecta de diverses formes i intensitats, directament i / o indirectament, a tothom, avis, infants, joves, rics, pobres, classes mitges, lladres, bona gent, treballadors i professionals, aturats, jubilats o retirats, culers i no culers... però, estaria bé que tothom, tots plegats, féssim ús del sentit comú i del sentit cívic per a aquesta qüestió i per a moltes d'altres. Ens aniria millor a tots i ens estalviaríem d'escriure algunes bajanades, incorreccions, mitges veritats i mitges mentides, ben segur. Ànims i salut, avi Josep i resta del món.
  7. Icona del comentari de: Anna a febrer 03, 2022 | 12:06
    Anna febrer 03, 2022 | 12:06
    A tots els poca-soltes somiatruites que per a intentar criticar-ho tot, per voler anar sempre a l'inrevés, per la seva supina ignorància, per fotre el mec o perquè son directament uns patètics negacionistes, algú els hauria de preguntar quants de casos de grip coneixen des de que hi ha tanta de gent que es cobreix la boca i el nas. Escriure i dir que la mascareta no ha servit ni serveix per a res és una fal·làcia, una animalada, car serveix i ha servit per a evitar l'entrada de virus i altres patògens (evidentment inclòs el SARS-CoV). El què haurien de fer aquesta mena de fauna és observar imatges d'UCIs plenes de malalts de la Covid-19 i adonar-se d'on viuen.
  8. Icona del comentari de: Doctor Strangelove a febrer 03, 2022 | 13:24
    Doctor Strangelove febrer 03, 2022 | 13:24
    La mascareta té una cosa realment positiva i és l'estètica, molta gent lletja sembla més atractiva amb aquest objecte tapant-li la cara! I això és un fet objectiu, ja no em fico en les discusions mèdiques, car són molt més subjectives que el meu argument! Doc.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa