El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Sanitaris reclamen millores en l’atenció primària amb concentracions a tot el país
  • CA

Un grup de persones convocades per la plataforma Marea Blanca han protestat aquest dimecres a les portes del Departament de Salut en defensa de l’atenció primària. És una de les concentracions entre diverses que es fan arrue del país al llarg del dia d’avui per demanar millores en l’atenció primària. Els concentrats han fet la lectura d’un manifest sota el títol Més que mai, sanitat pública: sí o sí atenció primària, amb les seves reivindicacions per la millora de l’atenció als CAPs. La concentració ha rebut el suport de formacions polítiques com el PSC o els Comuns (en representació d’aquesta formació hi ha participat la seva líder, Jèssica Albiach).

Des de l’àmbit de la primària es ve reivindicant els darrers mesos la necessitat d’establir mesures per alliberar la tasca dels metges de feina adminsitrativa. Es calcula que el 30% de tasques que fa el metge al CAP és administrativa, restant temps per poder fer atenció mèdica. Des dels CAPs també s’ha denunciat que el Departament de Salut focalitza l’atenció en els hospitals i les UCIs quan durant tota la pandèmia la primària ha estat eix central per al diagnòstic de casos i ara també per la vacunaciói i el seguiment de contactes estrets.

Entre les demandes dels sanitaris hi ha la petició de reobertura de tots els CAPs i consultoris locals per evitar “l’abandonament de les comunitats rurals”. També reclamen recuperar les visites presencials a criteri del pacient tenint en compte els problemes que representa la bretxa digital. El manifest diu que cal recuperar la metgessa i la infermera de referència i millorar els equipaments tecnològics per a comunicació telefònica i telemàtica. La llista de demandes també exigexi el redimensionament dels equips de primària en funció de la població a atendre i destinar el 25% del pressuost de salut a aquest àmbit de l’atenció, entre d’altres mesures de reforç.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: MHP a juny 30, 2021 | 11:11
    MHP juny 30, 2021 | 11:11
    La culpa, de Madrid ????

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa