El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon treu ferro a un error en la vacunació de 18 persones a Badalona
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha tret ferro a un error en la vacunació de 18 persones a Badalona. El problema l’ha donat a conèixer una de les afectades a través del programa El Món a RAC 1 aquest divendres. El fet és que 18 persones que havien de rebre una segona dosi de Moderna van acabar rebent, per error, una d’AstraZeneca. Salut ha admès l’error i ha dit que a aquestes persones se’ls fara un test serològic.

Argimon ha comentat que els afectats han d’estar “absolutament tranquils” i ha recordat que en determinat moment de la campanya de vacunació a Espanya als menors de 55 anys que havien rebut una primera dosi d’AstraZenca se’ls recomanava una segona dosi d’una altra vacuna, el que es coneix com a pauta heteròloga, un criteri amb el qual Salut no hi estava d’acord en el seu moment. Si s’hi negaven, tot i la recomanació, les persones havien de signar un consentiment informat.

El conseller de Salut ha dit que en el cas de Badalona “no hi ha cap problema des del punt de vista de la salut ni de la capacitat de resposta immuntiària”. De les persones afectades se’n farà un seguiment, ha dit Argimon, insistint que l’error “no té cap transcendència” per a la salut de les persones ni per l’eficàcia vacunal. “Lamentem l’error, però són 18 casos sobre 7 milions de dosis administrades”, ha subratllat. Fa pocs dies l’epidemiòleg Oriol Mitjà va dir que estudis recents demostren que rebre dues dosis de vacunes diferents fins i tot millor la immunitat enfront del coronavirus.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Quina presa de pèl! a setembre 10, 2021 | 16:18
    Quina presa de pèl! setembre 10, 2021 | 16:18
    Mare de Déu. Si el Mitjà ha dit que millor barrejar vacunes ja es poden preocupar de debò. Tants científics provant i resulta que el millor és barrejar. Sort de les eminències que volten pels mitjans del país.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa