Argimon diu que un nou càlcul de dades indica que la Covid-19 està disparada i en “expansió”

Hi hauria vora 12.000 positius i la velocitat de propagació estaria la voltant de l’1,45

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha explicat aquest dimecres a Catalunya Ràdio que un nou càlcul de les dades, tenint en compte els diagnòstics dels tests antígens indiquen que la Covid-19 està més disparada del que indiquen les xifres oficials i es trobaria en fase “d’expansió”.

Els nous càlculs mostrarien que hi hauria vora 12.000 positius, i que la velocitat de propagació estaria la voltant de l’1,45.

Argimon ha dit que “no estem bé” i que s’atreviria a dir que “anem malament”. El doctor ha explicat que avui es podrà veure un empitjorament de les dades, i ha advertit del nou indicador que Salut està treballant, que indicaria que “les dades són pitjors del que veiem”.

Si bé ha explicat que els indicadors “són els mateixos” canvia “una mica la manera de calcular-ho”. Ha assenyalat que tots els indicadors utilitzen el número de casos i ha apuntat que ara als diagnòstics s’hi afegeixen els resultats dels tests antigènics, que es poden conèixer al final de cada dia. “Fins ara el diagnòstic era per PCR el resultat de les quals obtenim en poques hores si és urgent o al cap de 48 o 72 hores si és una situació habitual, i això és la raó per al qual donem els resultats amb tres dies de retard”, ha apuntat.

Això vol dir que les dades d’avui son les dades de la setmana del 6 al 12, i avui estem a 16, ha subratllat el doctor. Amb les dades dels TA els analistes han començat a analitzar un factor de conversió per estimar el número de casos totals. “Ho hem estat treballant aquestes setmanes, un càlcul que permet interpretar l’indicador de forma robusta i fiable”, ha comentat.

Nou comentari