El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon diu que la manca de dosis condemna la vacunació a la “incertesa”
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dimecres que la manca de dosis de vacunes per culpa de retards i incompliments condemna el pal de vacunació de Catalunya a la “incertesa”. Argimon ha dit que la UE i l’estat espanyol han de tenir una “posició ferma” pel que fa al “compliment dels contractes” dels quals, ha criticat, “no en coneixem el contingut”.

“S’han invertit molts diners públics i és necessari conèixer el contingut dels contractes i la quantitat de diners que la ciutadania europea ha contribuït a finançar”, ha remarcat Argimon.

El secretari de Salut Pública ha manifestat que “això suma incertesa al pla de vacunació” a Catalunya. Pfizer ha enviat menys dosis, Moderna també va amb retard i de la d’Astrazeneca-Oxford encara no se’n sap res. Hi ha rumors, ha dit Argimon, que aquesta tingui un límit d’edat fisna ls 65 anys pel fet que en els assajos hi van participar persones de 55 anys de mitjana i amb “sobrerepresentació”.

Tots aquests factors són els que fan afirmar a Argimon que planificar la vacunació no és fàcil. Per arribar a un 70% de vacunats a l’estiu i tenir la immunitat de ramat es necessitaria deu milions de dosis. Això serine 500.000 a la setmana o dues milions al mes. Ara mateix se’n reben 60.000 i amb retards.

D’altra banda, Argimon ha reconegut que la corba de la Covid-19 a Catalunya fa dues setmanes que baixa, encara que de forma lenta. El descens és d’un 1,7 o 2% cada dia. El dubte, ha advertit, és saber fins quan durarà aquest situació, pendents de l’evolució de les variants del virus que circulen.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Peter smich a gener 27, 2021 | 15:00
    Peter smich gener 27, 2021 | 15:00
    Qui en dóna més, adjudicat.
  2. Icona del comentari de: JOSEP EL AVI DE CARDEDEU a gener 27, 2021 | 20:26
    JOSEP EL AVI DE CARDEDEU gener 27, 2021 | 20:26
    La Manca de VACUNES , No nomes a Catalunya , tambe a Espanya .. Fara que la vacunació se allargui molt mes ara . Aixo es culpa de LA UNIO EUROPEA de fer malament les coses . FER CONTRATOS SECRETOS OCULTOS . Que ara es veu perjudicara a tots els EUROPEOS .

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa