El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon diu que els vacunòdroms es “replegaran”
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, ha avançat aquest divendres que els punts de vacunació massius es començaran a “replegar” en la mesura que la campanya de vacunació està arribant en una fase en què no es produeix massificació de persones. Argimon ha manifestat que l’estratègia de vacunació es reformula per apuntar cap a localitzacions més estratègies, com és el cas dels punts que s’han obert a les univeristats catalanes per estar més a prop dels estudiants i els grups que encara han d’augmentar la seva cobetura vacunal.

Argimon ha fet referència a estratègies “més quirúrgiques” que obliguen ara a Salut a sortir a buscar els candidats a vacunar-se. En aquesta estratègia també hi entra la nova fórmula de vacunar-se sense cita, que busca estimular la vacunació entre aquells col·lectius que tenen dificultats per accedir a Internet i aconseguir un torn per ser vacunat.

Els vacunòdroms han estat assenyalats com un èxit de l’anterior consellera de Salut, Alba Vergés, tot i que també s’han emportat crítiques, sobretot dels metges de primària que han denunciat que es tracta de punts que no idonis per una activitat sanitària. Així mateix, algun col·lectiu de metges de primària va denunciar al principi que el fet d’haver d’obtenir cita per internet es creava desigualtat. També pel fet que les persones que no tenien oportunitat de moure’s pel país tenien accés a la vacuna més tard que els que sí en tenien.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa