Argimon diu que es contractaran més rastrejadors de covid-19

El secretari de Salut Pública creu que potser no calia tancar teatres i no preveu públic als estadis al setembre

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha anunciat aquest divendres al matí que “si tot va bé” s’incrementaran el número de rastrejadors de covid-19 per tal de detectar més ràpidament els contactes dels possibles infectats. Argimon ha recordat que ara ja hi ha 560 professionals, que es podrien incrementar a mesura que creixin els afectats. També ha opinat que cal “afinar” el procés de seguiment telefònic dels casos, perquè actualment està massa “fragmentat”. Per últim, ha dit que s’han contractat prop de 200 sanitaris especialitzats en salut pública per trobar els contactes. Argimon ha admès que aquestes contractacions “possiblement” s’haurien hagut de fer abans perquè “la recerca de contactes és clau”.

En una entrevista a la Cadena Ser, Argimon ha dit que la tendència general de brots va poc a poc a la baixa, tot i que en llocs com Figueres encara estan estabilitzats i a Castelldefels s’ha incrementat els últims dies. Sobre les mesures a prendre, ha dit que s’han d’adequar a cada tipus de brot i a cada zona, i no poden ser iguals a tot arreu. En aquest sentit, ha dit que cal estar disposats a fer passos enrere per després fer passos endavant, i ha posat d’exemple el tancament de teatres o gimnasos, que ell potser no hauria ordenat. En canvi, veu raonable limitar l’oci nocturn, sobretot a partir de la mitjanit. Tot i això, ha admès que el confinament total no és la solució més viable, ja que pot empobrir la situació, i “la pobresa és la primera malaltia”.

Per últim, ha dit que veu poc probable que els estadis de futbol puguin tenir públic a partir del setembre, per la gran mobilitat d’espectadors que això suposaria. En canvi, creu que cal fer un esforç global perquè els infants vagin a escola, ja que “si les escoles no funcionen, el país no funcionarà”.

Nou comentari