Argimon celebra que “l’explosió” de casos prevista per les festes de Nadal “no s’ha produït”

El secretari de Salut Pública no veu que s'hagi produït la temuda "explosió" de contagis

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha dit aquest dimecres que les dades de la covid-19 a Catalunya no mostren que s’hagin fet realitat les pitjors previsions sobre els contagis a causa de l’augment d’interaccions durant les vacances de Nadal. “En principi tots els experts deien que amb l’augment de la interacció tindríem una explosió i aquesta explosió de moment no s’ha produït”, ha apuntat Argimon, que no veu que aquest neguit s’hagi traduït en les dades actuals, si bé ha reconegut que tot s’ha d’agafar “amb pinces”.

El patró de creixement que observa el doctor és el mateix d’abans de les festes, aproximadament d’un 2% sostingut des del pont del 8 de desembre que, en opinió del doctor, va ser “una disbauixa”. “Si seguim creixent així arribarem en dues setmanes a la mateixa situació que el punt més àlgid de la segona setmana, amb uns 30.000 infectats per setmana”, ha afegit.

Argimon ha dit que demà dijous i divendres es podrà confirmar si finalment s’aconsegueix l’objectiu de frenar que es va plantejar en el darrer paquet de restriccions. Això s’avaluarà en una reunió del Procicat d’aquesta tarda. En funció d’això es decidirà què fer amb les restriccions.

Comentaris

  Eva 13/01/2021 5:41 pm
  Potser no ha sigut tant perquè molts vam fer cas a les recomanacions dels metges, només grup bombolla per Nadal
  Compte amb les trobades en espais interiors. 13/01/2021 1:42 pm
  Tinc coneixement directe que en una celebració de Nadal d'unes deu persones, van quedar totes infectades. No hi ha hagut una explosió brutal, però sí que hi ha un creixement molt preocupant. La majoria compleix, però hi ha una part important de la població que actuen com ximples.
   Maribel Castro 14/01/2021 12:27 pm
   Crec,sr meu que va errat totalment,perquè l'as dades són molt pixors,siguen més seriosos

Nou comentari