Argimon confirma que la quarta onada està “lleugerament en descens”

El secretari general de Salut Pública diu que sobre el confinament comarcal no hi ha res decidit

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha confirmat aquest dimarts que el darrer creixement de l’epidèmia o quarta onada està “lleugerament en descens”. Argimon ha recordat, en explicar la situació epidemiològica a Catalunya, que les dades de propagació del virus han estat poc fiables darrerament, a causa de l’efecte Setmana Santa, però ha avançat que en els propers cinc dies la velocitat de propagació o Rt s’estabilitzarà al voltant de l’1, amb una taxa d’incidència entre els 260 i 270 casos per cada 100.000 habitants, que suposarien uns 10.400 casos setmanals. Sobre el confinament perimetral comarcal, Argimon, que aquest matí ha dit a RAC 1 que la voluntat és aixecar-lo dilluns, ha dit que encara no s’ha decidit res: “Ho anirem parlant a partir de demà, hi ha treballs tècnics d’Interior i Salut a fer, que estan mirant possibilitats; però no ho discutirem fins demà”.

D’altra banda, Argimon ha parlat del programa de vacunació i els possibles canvis per espaiar les segones dosis de Pfizer i Moderna, que es debat aquesta tarda al Consejo Interterritorial. Argimon ha dit que si es pot espaiar la segona dosi fins a vuit setmanes, a Catalunya es podria tenir les persones a partir dels 48 i fins a als 69 anys amb una primera dosi posada i les de més de 70 amb dues dosis a finals de juny. Tenir més gent vacunada amb una primera dosi administrada dificultaria la transmissió del virus. “Esperem que la resposta del Consejo Interterritorial sigui positiva per poder aprofitar l’estiu i els propers mesos”, ha dit Argimon. La darrera setmana s’han administrat a Catalunya més de 300.000 dosis, majoritàriament de primeres dosis, que és l’últim rècord. Pel que fa a Janssen, Catalunya espera rebre 24.000 dosis, que encara no han arribat.

Quan s’acceleri la vacunació es continuarà el pla vacuntant les persones per un criteri d’edat, que és el factor que defineix poder patir la malaltia de forma més greu, ingressant a l’hospital, a l’UCI o morint.

Nou comentari