El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon avisa que el ball a les discoteques és “una línia vermella”
  • CA

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha advertit aquest dimarts  en referència a la reobertura de discoteques a partir de demà que “el ball és una línia vermella” perquè dificulta la distància social. Argimon s’ha referit a la mesura aprovada pel Procicat en la roda de premsa setmanal per parlar de la situació epidemiològica a Catalunya.

Argimon ha justificat la reobertura d’aquests locals que l’oci regulat podria contribuir el fenomen dels ‘botellons’ i les festes il·legals, on es fa més difícil la traçabilitat dels casos si es produeixen contagis de Covid-19. Salut creu que si s’estableixen condicions per a la reobertura hi ha la possibilitat de tenir un major control. A banda, Argimon ha dit que en dues localitats catalanes —sense concretar el nom— s’haurien incrementat el nombre de contagis després d’haver-se produït ‘botellons’ que van aparèixer als mitjans de comunicació.

Argimon ha advertit que “vindran moments molt complicats i hauríem de posar més esforços” en la lluita contra la Covid-19. En particular, Argimon ha dit que Salut treballa amb la intenció d’augmentar la intensitat dels cribratges i ampliar la recerca de positius. “Tenim un projecte nou en la manera de prendre mostres que ens permetrà créixer molt, que és el que busquem”, ha explicat sense concretar en què consistirà aquesta nova iniciativa.

Argimon ha explicat que la situació epidemiològica a Catalunya, tal i com va avisar la setmana passada, segueix incrementant en el nombre de casos, amb una taxa d’infecció de 104, un risc de rebrot per damunt de 200 i una rt d’1,13. “Estem en la situació esperada, probablement demà i demà passat seguirà pujant, tot i que no ho desitgem”, ha advertit.

El secretari de Salut Pública ha recordat que la situació dels territoris del voltants, tant la resta de l’estat espanyol com França és de creixement en nombre de contagis i això té una conseqüència a Catalunya. “Hem d’estar molt en alerta, molt vigilants i sobretot tenir sota controls els brots”, ha remarcat Argimon.

La situació, ha reiterat, “ens demanarà el màxim les properes setmanes de tothom i espero que tots sapiguem estar en el nostre lloc”. Argimon ha explicat que en dues setmanes s’han fet 30.000 PCR més amb un índex de positivitat del 6%. “Necessitem buscar el percentatge de positivitat, buscant més i més, redoblarem l’esforç”, ha subratllat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa