El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Argimon es queda a 1,5 milions de dosis de l’objectiu de vacunació perseguit per setembre
  • CA

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, es va fixar com a objectiu per setembre administrar dos milions de dosis de vacuna contra la Covid-19 el mes de setembre. L’objectiu no s’ha assolit finalment, tenint en compte que, segons les dades del Departament de Salut, aquest últim mes es van posar 219.316 primeres dosis i 362.779 de segones, en total 582.779. La xifra queda lluny dels 2 milions a què aspirava el Govern i posa en evidència que la frenada en la vacunació que es va començar a notar a l’agost responia més al fet que s’havia tocat sostre pel que fa al número de catalans i catalanes que tenien la voluntat de vacunar-se que no pas a les vacances d’estiu.

Tot i la frenada en la vacunació es va poder assolir l’objectiu del 70%. Un objectiu, però, que responia a un altre punt de partida: la variant britànica. Actualment, amb l’expansió de la variant Delta, els experts han parlat d’un 85-90% per assolir la màxima protecció. Un percentatge que sembla difícil d’assolir si es té en compte que a 1 de setembre el tant per cent de catalans amb pauta completa era del 67% i un mes després havia assolit el 72%. En un mes només s’ha aconseguit fer créixer el percentatge de pauta completa cinc punts.

El percentatge de primera dosi per la seva banda ha augmentat menys: si a 1 de setembre hi havia un 71,9% de persones amb una dosi, ara n’hi ha un 74,6%, uns tres punts més després d’un mes. Així doncs, Catalunya té gairebé un 30% de població que s’escapa a la vacuna, per raons diverses. Segons ha informat Salut aquesta setmana un 50% dels reticents a vacunar-se entr els 20 i els 40 anys és perquè consideren que no és necessari. Un 28% té por als efectes secundaris i encara hi ha un 5% que mostra un rebuig emocional a la vacuna, serien els antivacunes.

Els grups d’edat joves és on més resistència es troba a la vacuna. Els experts consideren que mesures com el passaport covid, aplicat en l’oci nocturn, podrien incentivar la vacunació entre els passotes. Aquesta ha estat l’experiència a països com França, on la necessitat de presentar el certificat covid de la UE per entrar a la discoteca o per seure en un McDonald’s van disparar l’interès per la vacuna. Salut ha començat a desmantellar els punts de vacunació massius i aposta ara per una estratègia de proximitat, que pivotarà sobre els centres d’assistència primària.

Comentaris

  1. Icona del comentari de: Rosli a octubre 02, 2021 | 18:56
    Rosli octubre 02, 2021 | 18:56
    Aquest titular és tan esbiaixat, que només fa que confirmar la deriva del vostre mitjà des que s'ha convertit en un pamflet mal dissimulat d'ERC. De debò no us cau la cara de vergonya?

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa